BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

'Pos' cihazlı otobüs

Antalya’da Havalimanı-Otogar hattında işletilen bazı otobüslerde, kredi kartı ile ödeme uygulaması başladı.

Abone ol

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin iştirak şirketlerinden Antalya Ulaşım A.Ş., kırmızı otobüslerde kredi kartları ile ödeme uygulamasına başladı. Havalimanı-Otogar hattında işletilen 600 numaralı belediyeye ait kırmızı otobüslerde, üzerinde ödeme kartı veya nakit para bulunmayan vatandaşlar için kredi kartı uygulamasına başladı. Antalya’ya yurtdışından ve Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen turistler de otobüslerde bulunan pos cihazlarını kullanarak kredi kartları ile ödeme yapabiliyor.

"KULLANIM İLE İLGİLİ SIKINTI YOK"

Havalimanı-Otogar hattı üzerinde çalışan 600 numaralı kırmızı otobüs şoförü Mehmet Görgün, bugünden itibaren kredi kartı uygulamasına başladıklarını belirtti. Kredi kartı kullanımı ile ilgili bir sıkıntı yaşamadıklarını belirten Görgün, “Konyaaltı-Lara bölgesinde de bugünden itibaren kredi kartı kullanma dönemi başlamıştır. Bizim havalimanı hattında sıkıntı yok, aktif olarak talep üzerine kullanıyoruz. Yolcunun nakit parası olmadığını beyan ettiği zaman kredi kartı ile ücretine yardımcı oluyoruz, seyahat etmesini sağlayabiliyoruz” dedi.

"YENİ UYGULAMADAN MEMNUNUM"

Seyahat eden yolculardan Sevilay Yıldırım, yeni uygulamayı çok beğendiğini belirterek, “Eskiden para üstü bekliyorduk, insanlar sıra oluyordu. Şimdi artık kredi kartı ile bu sorunlar kalkacak deye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

"GÜZEL BİR UYGULAMA"

Bu sistemin kente başka yerlerden gelenler için daha avantajlı olduğunu belirten Hızır Gürbüz de, kredi kartı kullanımını güzel bulduğunu kaydetti. Saniye İnel isimli vatandaş ise, “İyi bir şey, bazen bozuk para bulunmuyordu. Bazen karta para yükleyemiyoruz. Güzel oldu” dedi.