BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.434,30
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'nin Kobani'deki rolü çok kritik!

ABD'li ünlü düşünür Noam Chomsky, Türkiye'nin Kobani'deki duruma ilişkin durumunu değerlendirdi, PKK'ya hava operasyonunu eleştirdi.

Abone ol

ABD'li düşünür Noam Chomsky Kobani'deki son gelişmeleri değerlendirdi. Türkiye'nin Kobani'deki rolünü değerlendiren Chomsky, "Türkiye'nin rolü çok kritik" dedi. 

Chomsky Filistin Halkının Ayrılmaz Haklarının Kullanılmasına İlişkin Komite'nin Birleşmiş Milletler’de düzenlediği toplantılara katıldı.
  BM'deki gazetecilere açıklamalarda bulunan Chomsky, Kobani’de yaşananları değerlendirdi.

Kobani’de yaşananları “şok edici” olarak nitelendiren ünlü düşünür, Türkiye ’nin PKK ’ya karşı düzenlediği hava operasyonundan da söz etti. Chomsky, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu şok edici bir durum. Bu sabah okuduğumuz gazetelerde Türk ordusunun Türkiye’deki Kürtlere karşı düzenlediği askerî operasyonu okuduk; Kürtlerin katliam tehlikesiyle karşı karşıya oldukları sınırdan birkaç kilometre uzaktaki IŞİD’e karşı değil.

'TÜRKİYE'NİN ROLÜ ÇOK KRİTİK'

Birleşmiş Milletler’de bir şeyler yapılmalı, güçlü bir karar alınmalı ateşkes için. Güç kullanımını uygulamak zor, ancak Kobani’yi büyük sonuçları olacak ve IŞİD’in yapacağı bir katliamdan korumak için bu uygulanabilir."

Chomsky, Kobani çevresindeki IŞİD hedefleriyle mücadelede yapılması gerekenlerde Türkiye'nin önemini de vurgulayarak, "Kürt bölgesindeki kasabanın stratejik önemi çok açık ve Türkiye’nin rolü çok kritik" dedi.