BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,90
ALTIN 2.441,35
HABER /  DÜNYA

Erdoğan Kürt devletinden korkuyor!

Türkiye için iç savaş uyarısı yapan Alman medyası, "Erdoğan, tutumuyla bir Kürt devleti korkusundan tüm barış sürecini riske atıyor" yorumu yaptı.

Abone ol

Alman Reutlinger General-Anzeiger ve Nürnberger Nachrichten gazeteleri, Kürt sorunuyla ilgili Türkiye'ye iç savaş uyarısı yaptı. Erdoğan'ın Kürt devleti korkusundan tüm barış sürecini riske attığını dile getiren gazete, "Batı açısından da daha kapsamlı bir biçimde gözden düşemezdi" yorumunu yaptı.

Alman medyasında yer alan haberler şöyle:

Reutlinger General-Anzeiger gazetesi, yorumunda Türk hükümeti ve Erdoğan'ın politikalarını eleştiriyor:

"Ankara'daki hükümetin tutumu, Güneydoğu Anadolu'da çok hızlı bir şekilde yeni bir iç savaşı alevlendirebilir. Erdoğan'ın Kürt ve azınlık politikası ve PKK ile barış süreci tamamen başarısızlığa uğrama tehdidi altında. Erdoğan PKK'yı yeniden silahlı mücadeleye zorluyor oysa onlar aslında artık bunu istemiyor."

Nürnberger Nachrichten gazetesi de benzer bir yoruma yer veriyor:

“Erdoğan, tutumuyla bir Kürt devleti korkusundan tüm barış sürecini riske atıyor. Bunun yerine kendi süper güç fantezilerini takip etmeyi yeğliyor ve cesetlerin üzerinde yürüyor. Güvenilir bir partner olmak bakımından, Batı açısından da daha kapsamlı bir biçimde gözden düşemezdi.”