BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,68
ALTIN 2.398,69
HABER /  DÜNYA

Türkiye’nin hak arama eylemleri devam edecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Gezi Parkı olaylarına ilişkin, "Türkiye’nin her tarafında hak arama eylemleri devam ediyor. Yarın...

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Gezi Parkı olaylarına ilişkin, "Türkiye’nin her tarafında hak arama eylemleri devam ediyor. Yarın da devam edecektir" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adana’da 20 Eylül’de yapacağı ‘Barış Mitingi’ öncesi Hatay’a giden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi.
Düzenlediği basın toplantısında açıklamalar yapan Tekin, NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen’in açıklamasıyla ilgili olarak, "Özellikle bizim de üyesi olduğumuz Birleşmiş Milletler, NATO gibi benzer kuruluşların bu konudaki tavırlarının çok net olmadığını ama ısrarla Türkiye’ye çok ciddi baskı yaptıklarını biliyoruz. G20’de de Başbakan’ın bütün beklentisi, burada kendisi de ifade etmişti. ’Bir koalisyon oluşur, ben de bu koalisyonun bir parçası olurum’ demişti. Hatta daha ileri giderek oluşabilecek koalisyonun, yani her türlü koalisyona varım demişti. Ama durumun böyle olmadığını bu sürecin daha diplomatik bir sonuçla sonuçlanabileceği kararının çıkması doğrusu çok doğru bir karardı. Önümüzdeki günlerde tabii ki bunlar uzun uzun tartışılacaktır. Türkiye’nin NATO’ya, Birleşmiş Milletlere, hatta daha ileri giderek bazı ülkelere, Suriye konusundaki bu şiddetli baskısını anlamakta zorluk çekiyoruz. Bize bunu net bir şekilde anlatabilirlerse, evet biz de bu nedendir, hangi gerekçelerdir, Türkiye’nin hangi milli menfaatleri var bilmek zorundayız. Ama gördüğümüz kadarıyla Türkiye’nin burada bir milli menfaati söz konusu değildir" dedi.

SURİYE HELİKOPTERİNİN DÜŞÜRÜLMESİ
Tekin, Suriye helikopterinin düşürülmesiyle ilgili olarak da, "Bunlar Rusya tarafından keklik gibi avlandıktan sonra bunu tolere olarak yapılmış bir eylem gibi görüyorum" ifadesini kullandı.

GEZİ PARKI OLAYLARI
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, Gezi olaylarıyla ilgili olarak ise şu değerlendirmede bulundu:
"Türkiye’nin her tarafında hak arama eylemleri devam ediyor. Yarın da devam edecektir. Çünkü bu konuda çok ağır bedeller ödendi. 7 gencimizi kaybettik. 13 çocuğumuzun da gözünü kaybettik. Bunları hiçbir şey olmamış gibi kabul etmemiz düşünülebilir mi? Yani eylemler niçin oluyorun ötesinde eylemlere sebep olan nedenleri konuşabilirsek, herhalde bu eylemleri sonuçlandırmış oluruz. Daha dün Başbakan, doğaya, ağaca sahip çıkan insanlara, ’gitsin ormanda yaşasın’ diyor. Bu başlı başına bir eylem demektir. Bunlar kabul edilebilir mi? Bir ülkenin başbakanı, 76 milyon insanı temsil edecek başbakan 7 tane hayatını kaybeden gencecik insan için başınız sağ olsun demiyorsa bu ülkede yaşadığımıza hepimizin utanması gerekiyor. Gezi Parkı bir hak arama eylemidir. Gezi Parkı bir vicdandır, demokrasidir, özgürlüktür, buna iktidar da alışacaktır. Alışmak zorunda. Aksi takdirde baskıcı anlayışla bunu sonuçlandıramayacaklarını kendileri bilsin. Bütün otoriter yapıları görüyorsunuz. Patır patır dökülüyor. Bir gün bunlar da dökülecektir merak etmeyin."
(İHA)