BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.414,45
HABER /  DÜNYA

Türkiyenin girmesi daha iyi

ABD'den bu kez farklı bir ses geldi. Türkiye'nin girmesini tercih ederim diyen açıklama...

Abone ol Eski Pentagon yetkilisi Peter Rodman, ABD açısından kritik askeri sevkıyat yolunun kapatılmasındansa, Türkiye’nin askerlerini Kuzey Irak’a göndermesinin tercih edileceğini söyledi.

Brookings Enstitüsü'nde görev yapan Rodman, "Belki de tek çözüm budur. Eğer ABD, PKK ile uğraşamıyorsa, Türklere başka ne söyleyebilirsiniz ki? PKK'nın peşine düşüp bazı şeyler elde edilebilir, ama bizim lojistik hayati damarımızı kesmek PKK sorununu çözmez, sadece devasa bir sorun yaratır" dedi.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Ermeni tasarısının Temsiciler Meclisi'nden geçmesi halinde Ankara’nın Türkiye hava sahasını ABD'ye kısıtlamasından ya da tamamen yasaklamasından çekiniyor. Türkiye'de de İncirlik üssünün bir koz olarak kullanılıp kullanılmaması tartışılıyor.

FT: "ABD endişeli"

İngiliz Financial Times gazetesi, ABD'li yetkililerin ise Kuzey Irak'a yapılacak bir operasyona başka ülkelerin de 'bulaşması'ndan endişe ettiğini yazdı.

Gazete, ABD'nin daha önce İran ile Kürt teröristler arasında meydana gelen çatışmaları göz önüne aldığını, İran'ın da kuzeydoğudan bir operasyon düzenlemesinden endişe ettiğini belirtti.

Bu arada, Brüksel'de konuşan Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres ise, Türkiye-Irak sınırında çıkabilecek bir çatışma olasılığının kendisini 'son derece endişelendirdiğini' söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı da, Türkiye'nin Kuzey Irak'a düzenleyeceği olası sınır ötesi operasyonunun terör örgütü PKK'yı bitiremeyeceğini ve örgütün eylemlerinin devam edeceğini ileri sürdü.

ABD'li Tuğgeneral Carter Ham ise, Türkiye'nin sınır ötesi operasyon düzenlemesi halinde, Irak'ın egemenliğini savunacağını söyledi.