BIST 10.159
DOLAR 32,13
EURO 35,06
ALTIN 2.469,07
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Türkiye'den Rumlar'a yeşil ışık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, enerji sektörünün savaşın değil, barışın nedeni olması gerektiğini söyledi.

Abone ol

Forum Kayseri'nin açılışı nedeniyle Kayseri'ye gelen Enerji Bakanı Taner Yıldız, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Güney Kıbrıs Rum kesiminin arama çalışması sonucunda doğalgaz bulunması halinde bunun Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştırılacağı yolundaki söylentilere yanıt veren Yıldız, "Aklın yolu bir. Normalde barışa katkı kalem olmalıdır. Enerji sektörü savaşın değil barışın nedeni olmalıdır. Güney Kıbrıs Rum kesimi başkanı Hristofyas'ın yaptığı açıklama eğer Kıbrıs'ın tamanını kapsayacak şekilde, kuzey güney ayırımı yapmayacak şekildeyse bu zaten Başbakanımızın başından beri söylediği şartlardan biriydi. Tabi ki o zaman proje geliştirme imkanı olur. Bu barıs görüşmelerden ayrı tutulacak bir konu değildir. Aklın yolu birdir. Aynı noktaya gelmeyi ben de temenni ederim' dedi.

TRT'YE BAŞKA ÖDENEK BULURSA ENERJİDEN PAY KESİLMEZ

Bakan Taner Yıldız, TRT'ye enerji bedellerinden yıllık 550 milyon 860 TL pay kesilmesiyle ilgili olarak, "Arkadaşlar bu TRT kanunda var. 3.5'dan 2'ye düşürülmesinde hükümetimizin aldığı kararların da rolü oldu. Şu anda TRT ülkemizin bir çok sektörde yayın yapan, yararlı olan kanal. Ona herhangi bir ödenek tahsisi yapılmadan, bizim bunu kaldırmamız doğru olmaz. TRT kanunuyla bu hüküm altına alınmıştır. Herhangi bir ödenek bulunması halinde bu pay düşecektir. Oradaki hizmetlerin aksamaması gerekir. Maliye Bakanımızın belirttiği gibi herhangi bir ödenek kalemi bulunması halinde, ondan sonra değerlendiririz' diye konuştu.