BIST 10.071
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.409,07
HABER /  DÜNYA

Türkiyeden Hamas için yardım isteği!

El Fetih ve Hamas yeni bir kriz yaşıyor. El Fetih'in umudu Türkiye... Türkiye'nin araya girip krizi çözmesini umuyor.

Abone ol

El Fetih ile Hamas arasında yeni bir kriz yaşandığı, çözümü için El Fetih’in Türkiye’den yardım istediği bildirildi. Hamas’ın, Batı Şeria’da yapılacak El Fetih Genel Asamblesi’ne Gazze’deki El Fetih delegelerinin de katılmalarına ancak tüm Hamas tutuklarının serbest bırakılması koşuluyla izin vereceğini bildirmesi üzerine El Fetih’in Türkiye’den araya girmesini istediği bildirildi.

El Fetih liderlerinin gelecek hafta yapmayı planladığı 6. Genel Asamblesi’nin tehlikeye girdiği belirtildi. İsrail’de yayımlanan Jerusalem Post gazetesi, Hamas’ın, Gazze’deki El Fetih üyelerinin toplantıya katılmalarına ancak Filistin Yönetiminin, gözaltı merkezlerde mahkemeye çıkarılmadan tutuklu bulunan yüzlerce Hamas üyesini serbest bırakması koşuluyla izin verebileceğini söylediğine dikkat çekti.

Hamas Sözcüsü İsmail Rıdvan’ın, Hamas hükümetinin 400 kadar El Fetih üyesinin Gazze’den ayrılmasına izin verme olasılığını ancak Filistin Yönetiminin “siyasi tutukluları” serbest bırakması ve son aylarda kapatılan Hamas yanlısı kuruluşların tümünün yeniden açılması halinde değerlendirebileceğini söylediğine dikkat çeken gazete, şöyle devam etti:

“Ramallah’daki El Fetih yetkilileri, delegelerin Gazze Şeridi’nden ayrılmalarına izin verilmesi için Mısır, Suriye ve Türkiye’den Hamas nezdinde girişimde bulunmasını istediğini söylediler.“

Devrim Konseyi ve Merkez Komitesi gibi kitik kurullar için seçim yapılacağı El Fetih toplantısının, gündemindeki bazı maddelerin nedeniyle “fırtınalı” geçmesi beklentisinin bulunduğunu belirten gazete, bu konuların arasında Yaser Arafat’ın esrarengiz ölümü ve El Fatih’in Hamas tarafından Gazze’den kovulmasının da yer aldığına dikkat çekti.