BIST 9.885
DOLAR 32,56
EURO 34,96
ALTIN 2.459,35
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'deki 'beşinci kol' operasyon peşinde mi?

Türkiye'nin yüzde 40'nı ensestçi olarak gösteren çalışmadan yola çıkan Sabah yazarı Hilal Kaplan, bugünkü yazısında son günlerde Türkiye'de 'beşinci kol' adını verdiği bir güç tarafından algı oluşturulamaya çalışıldığını ifade ediyor. İşte Kaplan'ın yazısındaki o kısımlar...

Abone ol

Geçtiğimiz günlerde bir derneğin yaptığıTürkiye'deki ensest ilişki haritası çalışmasında yüzde 40 gibi bir rakamın çıkması herkeste şok etkisi yapmıştı. Sabah yazarı Hilal Kaplan, Türkiye'de her üç kişiden birine ensestçi damgası vuran bu çalışma ve son günlerde yaşanan bazı tartışmalar üzerinden operasyon yapılmaya çalışıldığını yazdı.

Bu operasyonu yürüten güç için 'beşinci kol' tespitinde bulunan Kaplan, çalışmayı yapan derneğin 'hayvanlarla ilişkiye girmeyi yasal bir hak olarak gören' Finlandiya tarafından desteklendiğinin de altını çiziyor.

Kaplan beşinci kolu ise, "bir milletin birliğinin kırılıp, düşman karşısında zayıf düşmesi için her tür yola başvuran ekiplere verilen isimdir." diye tanımlıyor.

Kaplan, bu çalışma ile birlikte Atatürk heykellerine saldırılması, Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesinin mezardan çıkarılması, cemaat ve tarikatlara operasyon yapılıyor algısının oluşturulması gibi gündemde olan konular üzerinden toplumun yönlendirilmeye çalışıldığını ifade ediyor.

"15 Temmuz'da kaba kuvvetle yıkılmayacağı anlaşılan surlara, içerden müdahale yoğunlaşmış durumdadır. tespitini yapana Kaplan, daha sonra, "Tüm bu ve benzer olayları, toplumu birbirine düşürecek şekilde kullananlara dikkat kesilin." uyarısında bulunuyor.

İşte Kaplan'ın bugünkü yazından bazı bölümler:

Atatürk heykellerine yapılan saldırılarla hükümetin Atatürk düşmanı, tarikat ve cemaatlere operasyon geldiği şeklinde yayılan tezviratlarla da aynı hükümetin tasavvuf düşmanı olarak lanse edildiğini hatırlayın. Nitekim beşinci kolun en yoğun çalıştığı fay hattının Atatürk ve dini hassasiyetler olduğunu defaatle yazmıştık.

Bundan daha örtük örnekler de var. Mesele İstanbul'un mimari açıdan hoyratça kullanıldığının altını çizen ve son dönemde ortaya çıkan özel hesaplar, Tuğluk'un annesinin cenazesi üzerinden verilen tüm karşı tepkilere rağmen halkın kendinden utanmasını salık veren propagandalar...

Ama mevzu bu değil. Mevzu, bunların gündeme gelmesi değildir; bu meseleler üzerinden toplumun nasıl yönlendirilmeye çalışıldığıdır

Hilal Kaplan'ın yazısının devamını okumak için tıklayın