BIST 10.275
DOLAR 32,25
EURO 34,77
ALTIN 2.407,67
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'de kamu çalışanları grevi başladı

Başta sağlık emekçileri olmak üzere, KESK'e bağlı kamu çalışanlarının bir günlük iş bırakma eylemine katılımın yüksek olduğu bildiriliyor.

Abone ol

Türkiye'de, başta sağlık çalışanları olmak üzere, bazı kamu çalışanlarının katıldığı bir günlük grev başladı.

Sabah 7:30'da İstanbul'daki Çapa Tıp Fakültesi'nde grev çadırını kuran sağlık çalışanları, hastane bahçesinde ve polikliniklerde dolaşarak neden grev yaptıklarını anlatan bildirileri hastalara ve diğer çalışanlara dağıttı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (KESK) düzenlediği grev kapsamında devlet hastanelerinde acil servisler dışındaki birimler hizmet verilmiyor.

KESK'e bağlı bazı iş kollarında çalışanlar da grev sebebiyle görevlerini bir günlüğüne yapmayacaklar.

Ankara'daki gösterilerin merkezi Sıhhiye Meydanı'nda yapılan konuşmalarda Ankara, Diyarbakır ve İzmir'de greve katılımın yüzde yüz olduğu söylendi.

663 Sayılı KHK

Greve çıkan çalışanların hedefinde 2 Kasım tarihinde çıkarılan 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin geri çekilmesi var.

Türk Tabipleri Birliği söz konusu kararnameyle "üniversite hastanelerine Sağlık Bakanlığı tarafından el konulması, yurt dışından hekim ve hemşire ithalatının önünün açılması ve ilaçta reklamın serbest bırakılması" gibi uygulamaların yolunun açıldığını savunuyor.

İstanbul Tabip Odası'ndan yapılan açıklamada greve yüzde 95 civarında katılım beklendiği belirtildi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yapılacak grevin sağlıkta aksamaya yol açacağını zannetmediğini belirtirken, "Sağlık ihtiyacı ertelenemez bir ihtiyaçtır" dedi.

Grev kapsamında İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır'da meydanlarda toplanılacak ve basın açıklamaları yapılacak.