BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Türkiye yakında GOP'u konuşacak!

GOP Belediye Başkanı Erhan Erol, İnternet Haber'i ziyaret etti, hem o ayak oyunlarını, hem de projelerini anlattı.

Abone ol

Ak Parti 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde bu ilçede 9 yıldır Sağlık Grup Başkanlığı görevini sürdüren Dr. Erhan Erol’u aday gösterdi. Dr. Erhan Erol’un adaylığının açıklanmasına parti içinden bir grup ciddi bir tepki gösterdi. İl Başkanlığına kadar yürüyüp protesto gösterisi yapanlar bile oldu... Hatta edindiğimiz bilgilere göre bu protestocular arasında Saadet Partisine çalışanlar bile vardı... Erol, her şeye rağmen partisini yüzde 50’nin üstüne taşıdı.. Yani Gaziozmanpaşa'da her iki seçmenden biri Erol'a oy verdi.

Şimdi ise her sabah saat 07:00’de ekibiyle birlikte herhangi bir mahallede buluşarak masaiye başlıyor. 5 yıllık belediye başkanlığı düşünüyor ve Gaziosmanpaşa’da kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirmek tek hedefi...

Sözü vardı İnternet Haber'e.. "Başkan olduğumda da sizi ziyaret edeceğim" demişti. Ve Başkanlık koltuğuna oturur oturmaz sözünü yerine getirdi ve Danışmanı Gazeteci Murat Aydın ile birlikte İnternet Haber’i ziyaret etti. . İnternet Haber yazar kadrosu aklına gelen her soruyu sordu, Erol, lafı kıvırmadan ve politik cevaplar vermeden herşeyi bir bir anlattı. 

Gaziosmanpaşa’ya kimlik kazandıracak porjeleri hayata geçireceklerini ifade eden Dr. Erhan Erol, öncelikle bir çalışma ruhu oluşturacaklarını ifade diyor. Genç bir ekip oluşturduklarını ifade eden Dr. Erhan Erol, Gaziosmanpaşa’da kentsel gelişim ve dönüşüm projelerini uygulayacaklarını söylüyor.
İnternet Haber yazarları soruyor, Erol cevaplıyor:

Hadi Özışık; Klasik bir sorudur ama durum tespiti için yerindedir. Nasıl bir belediye devraldınız?

İyi bir belediye devraldığımızı söyleyemeyeceğim. Sorunlar çok büyük. Her mahalle, her cadde, her sokak sorunlarla dolu. Borçsuz bir belediye deniliyordu ancak, yaptığımız tespitler sonucu 24 trilyon lira borç olduğunu gördük. her şeyden ötesi bir çalışma ruhu kalmamış insanlarda. Önce, çalışanlarımıza Gaziosmanpaşa’ya hizmet aşkını vermemiz lazım.

Hadi Özışık: Nasıl bir ruh getireceksiniz?

Çalışma ruhu... Hizmet ruhu... Belediyenin tüm birimlerini göreve geldikten sonra birkaç defa dolaştım. Çalışanların bıkışlarından anlaşılıyor ki bazı birimlere bundan önce belediye başkanı hiç girmemiş... Ekip arkadaşlarıma da söyledim, hepimiz belediye bulunduğumuzda personelle birlikte yemek yiyoruz. Onlarla beraber kuyruğa giriyorum. Onların masalarında yemek yiyoruz. Başta bunu yadırgadılar. Ama olması gereken u. Yemekte farklı farklı arkadaşlarla sohbet etme fırsatı buluyorum. Hem zamanı değerlendirmiş oluyoruz, hem de onların sorunlarını dinlerken, proje bazında önerilerini de alıyoruz.

Baki Karakol: Şimdi siz bu belediye ruhsuz mu diyorsunuz?...

Çalışma Ruhu ve heyecanı ölmüş...

Baki Karakol: Başbakan kaçak yapıların yıkılacağını söyledi. Siz ne yapacaksınız.

Gaziosmanpaşa'da rant yüksek derler. Gaziosmanpaşa'da bazı kazanç yollarının çok fazla olduğunu söylerler. Gaziosmanpaşa nüfusunun yüzde 80'ini ilçenin yüzde 20'sinde yaşatıyoruz. Kimseyi övmek veya suçlamak istemiyorum. 400 adet kaçak yapı tespit ettik. Bunların yıkımı için hemen çalışma başlattık. Ben ilçedeki ruhsat alarak bina yapan insanlara saygımdan bunu yapmak zorundayım. Diğer belediyelerin neden yıkmadıklarını ben bilmiyorum. Tahminen yeni aldıklarındandır.

Bahri Kayaoğlu: Seçim öncesi en çok kaçak yapılaşmanın olduğu ilçe Gaziosmanpaşa. Sizden önceki Belediye Başkanı arkadaşı siyasi etik açısından nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bir Başbakan diyor ki 'Kaçak yapı yapmayın.' Bu aynı zamanda belediye başkanlarına bir uyarıdır. Üstelik GOP'ta sizin partinizin belediye başkanı görevdeydi. Partinizin kesin olarak kazanacağı belliyken bu işler oluyor? Bağcılar'da halen yıkılma aşamasında olana binalar var. Depremden hemen sonra Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı 45 bina yıkmış. Bu yıkımın bir süreci var. 15 gün içinde bir kaçak kat yapılabiliyor. Vatandaş hep bir af bekliyor. Vatandaş zaten yıkılmasını göze alıyor. Baki Karakol: İktidar partisinin kesin sözü var. Vatandaş nasıl bunu dinlemiyor. Siz dediğiniz halde kaçak yapı yapıyor? Benim ilçemin gecekondu bölgelerinde bana hep ne olacak kondularımızın hali diyorlar. Ben bu mahallelere gecekondu yıkmayacağız deseydim benim oyum çok daha fazla olurdu. Şu an yüzde 50 oy oranına kavuşmuşum. Ben popülist yaklaşımlar ve tutamayacağım sözler vermedim.

Bahri Kayaoğlu: Oy oranınızın bu kadar fazla olmasını neye bağlıyorsunuz? Bu sizin kişisel başarınız mı, yoksa AK Parti'nin bu oy oranında katkısı mı var diyorsunuz?

İstanbul'daki hiç bir adayın bekraundu Tayyip beyin üstüne çıkamaz. Vatandaşın yüzde 20'sinin partiye bakarak oy kullandığının farkındayım. dolayısıyla benden önce partiye oy verildi. Yani bu partinin başarısı..

Hadi Özışık: Erhan Erol AKP'li olmasaydı ne olurdu?

Çok açık gönüllülükle söylüyorum ki kesin yoktu. Ancak partinin gücünü inkar etmiyorum. Çok büyük etkisi oldu.

Hadi Özışık: Sizin hakkınızda çeşitli televizyon ve internet sitelerinde karalama kampanyaları başlatılmıştı. Hatta Abdülkadir Aksu beni aradı ve Erhan Erol'un her şeyine kefilim dedi. Sizin çok büyük bir şanstı. Çamur at izi kalsın haberleri Türkiye'de devam edecek. Ak Parti kimin sayesinde bu yere gelmiştir? 

Ben şeffaflıktan yanayım. Bu tür yalan haberler sizin de dediğiniz gibi hep yapılacak. Bunları artık geride bıraktım. Seçime gelince, Türk halkı AKP'ye oy verirken Erdoğan'a baktı. Gaziosmanpaşa'da 25 gün önce ismim açıklandı. Bu arada ben kaç kişi ile tokalaşabilirim ki?

Hadi Özışık: Sizi geçmişteki çalışmalarınızdan tanıyoruz. Orada Erhan Erol gerçeğini de inkar etmemek lazım.

Genel başkanımın bir kişi hakkında kanaati varsa bunu değiştirmek zordur. Partinin kurulma aşamasında bana dedi ki, neden ilçe başkanlığı. Ben de belediye başkanı olabileceksem ilçe başkanlığı dedim. Ve bence büyük bir gaf konuşmasıydı. Benim burada olmamın sebebi Tayyip Beyle yaptığım o konuşmadır. 25 dakikalık bir konuşma ile Tayyip Bey bu ilçe başkanı olsun dediyse demek ki etkili olmuşuz.

Hadi Özışık: Kendi ekibinizi rahat oluşturdunuz mu?

Meclis benim kontrolümde olmadı. Bunun nedeni İstanbul'da öyle ilçe var ki 25 tane aday adayı var. Para harcamışlar. Bunları parti tuttu. Adaylar belli olunca geriye kalanlar ayıp olmasın diye yerleştirildi.

Süleyman Özışık: Seçim gecesi kazanacağınıza inanıyor muydunuz. Belediye'ye ilk gittiğinizde nasıl bir manzara ile karşılaştınız? Ne gördünüz?

Ben belediyeyi diğer adaylara göre en son ziyaret ettim ve ayaklarım geri geri gitti. Hoşuma gitmeyeceğini biliyordum. O kurumun işleyişi. Gaziosmanpaşa ruhunu kaybetmiş bir yapıdaydı. Bu kadar ruhsuz bir müessese görmedim. Odalara girdiğimde. O insanların gözlerine baktığımda. İnsanların, gelen birini karşılama şeklinde. Barış partisinin ilçe başkanı bile gelse, ben onu kapıda karşıladım. 5 kişinin oyunu da alsa bir temsilcidir. Bu kurumun ruhunun olmaması sizin de bazı şeyleri kaybettiğinizi gösterir. Ben kendi arkadaşlarımdan şunu istedim. Aç olmasanız bile personelinizin öğlen oturduğu masaya oturun ve birlikte yemek yeyin kendinize ayrılmış masalarınızda yemek yemeyin. Ben göreve başlarken tüm binayı 2 kez oda oda dolaştım. Bazı odalara bugüne kadar Belediye Başkanı uğramamış, bunu söylediler bana. E tabi bu personelin ruhuna da işliyor.

Süleyman Özışık: Ben Anadolu yakası bölge sorumlusu olarak çeşitli gazetelerde çalıştım.. Belediye Başkan adaylarını ve Belediye Başkanları sürekli olarak ben ve benim gibi gazeteci arkadaşların gözetimi altındaydı. Yani hareketlerini takip ederdik. Seçim öncesi, yani aday adaylığı döneminde gazetecilerin ya da halkın önünde elpençe durup "Efendim hizmetinize talibiz" diyerek gayet mütevazi bir portre çizen adaylar nedense seçimden sonra havalı başkan oluverirler. Ses tonu değişir, koltukları kabarır, bir başka insan oluverir koltuğa oturur oturmaz. Sizi ben kıyaslıyorum şimdi. Aday adaylığı döneminizde de İnternet Haber'i ziyaret ettiniz ve plan projelerinizi anlattınız. O ilk ziyaretinizdeki saf aday Erhan Erol ile şimdi Belediye Başkanı olarak burada bulunan Erhan Erol'u kıyaslıyorum.doğrusunu söylemek gerekirse bir değişiklik görmemek size sempati ile yaklaşmama neden oluyor. Hep bu çizgide mi devam edeceksiniz yoksa zaman ve şartlar sizi değiştirecek mi? Ben bunu özellikle takip edeceğim.

 Başkan bu noktalarda kalması için çaba sarfetmeli. Değişim olmalı. Ben personelimle birlikte yemek yiyorum. Onların karavanasından yani. O yemekhanede nasıl başlarsan öyle gidersin. Yukarılarda yemek yemeğe başlarsanız buna alışırsınız. Mesele o değil kendinizi lükse alıştırmayacaksınız. Ben yaşam standardımın belli bir yerin üzerine çıkmamasını istiyorum. Bir insanın fırsat bulup yapmaması önemlidir. Mesela bu sabah rutubetli bir caminin altındaki izbe bir yerde kahvaltı yaptık. Orada halkla kaynaştık. Kendinizi buralardan soyutlamayacaksınız. zaman size benim önemli değerler konusunda hiç değişmediğimi gösterecek.

Süleyman Özışık: Siyasette kendinize örnek aldığınız bir başkan varmı?

 Ben lider olarak da belediye başkanı olarak da Tayyip Erdoğan'ı örnek alıyorum. Bunun dışında bire bir değil ama farklı başkanların farklı özelliklerini alıyorum. Mesela Melih Gökçek'in örnek aldığım tarafları var. Gürtuna'nın örnek alınacak bir yerini göremedim. Bana göre çok sakin. Kadir Topbaş bana göre iyi bir tekniker. Kadir Bey'in avantajı Tayyip Bey'in misyonunun devam ettirecek olması. Kadir Beyin, Tayyip Bey'in başbakanlığından çok istifade edeceğini düşünüyorum. Kadir Topbaş Bey'le bir kaç kez görüştüm hiç bir sıkıntı yok.

Hadi Özışık: Nasıl çalışıyorsunuz. Örneğin saat kaçta belediyede oluyorsunuz?

Ben sabah saat 07'de görevimin başındayım. Benim kafamda Cumartesi- Pazar tatili yok. Tabi ki Pazar günü dinlenme günü olmalı, ama işin gerektiriyorsa bundan da feragat etmek zorunda kalabiliyorsun benim çalışma prensiplerimde. Ben oraya gelmeden tüm başkanlar gelmeli. Ben çıkmadan hiç bir yardımcım çıkmamalı. Ben siyasi kadroyu o saate kadar tutarım. Memurları normal mesai saatlerinde çalıştırır gönderirim. Mesela benim yazı işleri müdürüm 10 yıldır belediyede. "10 yıldır ilk defe müdür olduğumu hissettim" dedi. Belediye içerisinde bir enerji görüyorum.

Hadi Özışık: İlk işiniz ne oldu

İlk işimiz yol ve asfalt çalışmaları oldu. Gaziosmanpaşa'da kalıcı hizmetler yapacağız. Mesela biz de asfaltı İsfalt'tan alıyoruz. Kadıköy'de İsfalt'tan alıyor. Ancak orada 5 yıl giden asfalt burada 1 yıl gidiyor. Neden çünkü müteahhit firma burada yeterli özeni göstermiyor. Bundan böyle ucuz para kazanmak yok. Herkes hak ettiği kadar para alacak. Müteahhit firmayı çağırıyoruz. Yol eğilimleri, ne kadar asfalt dökülmesi gerektiği konusunda uzman kadro tam anlamıyla rapor tutuyor. Bu asfaltlar daha iyi gidiyor çünkü. Bölgenin şartlarına göre asfalt dökümü yapıyoruz anlayacağınız. Artık Gaziosmanpaşa'da bizim el attığımız yollarda su birikintileri, garip eğilimler ve çukurlar olmayacak.

Bahri Kayaoğlu: Siz GOP'tan sonra nereye gidiyorsunuz? Hedefiniz ne yani?

Ben bir Belediye Başkanının ikinci dönem kalmasından yana değilim. Çünkü ne kadar çabalarsanız çabalayın ilişkiler ikinci dönemde laçkalaşıyor. Ben Erhan Erol'un burada ikinci dönem kalıcı olmasını istiyorum. 5 senenin sonunda en başarılı bürokratların bile kalmasından yana değilim. Ben hayal ettiğim kurumsal vizyonu 5 senede tamamlarım. Mirasımı bırakırım. O kurum öyle gider.

Baki Karakol: Siz uzun vadeli düşünüyorsunuz. Beyninizin arkasında 5 yıl sonrası var. Bizimle paylaşırımsınız.

İki sene sonra milletvekili seçimleri var. Ancak ben vekil olmak istemiyorum. Benim davam başarılı olmak. Ondan sonra özel sektöre bile giderim. Milletvekilliği hesabımda yok. 5 yıl buradayım. Daha sonra ben başarılıysam ve benim başarıma ihtiyaç varsa bu ihtiyaç nerede olursa, davet edildiğimde giderim. Ben kendime bir yer seçmedim. Tayyip Bey beni beğenip "gel şuranın bakanı ol" der giderim. Benim adaptasyon sorunum yok. Siyasi kimliğimiz belediye başkanlığı makamına oturunca sona erdi. Tüm Gaziosmanpaşalıların belediye başkanıyım. Hizmette ayırım olmayacak. Gaziosmanpaşa’nın her alınan eşit şekilde hizmet vereceğiz. Her Gaziosmanpaşalı benim için çok önemli..


EROL'UN PROJELERİ:
Yaşamında hep “insan merkezli” bir hizmet anlayışını tarz edinen Dr. Erhan Erol, Gaziosmanpaşa’yı çağdaş bir kent haline getirecek ve Gaziosmanpaşa’ya kimlik kazandıracak projelere imza atmak üzere yola çıktı.

İşte Erhan Erol’un projeleri:

ULUSLAR ARASI KONGRE VE FUAR MERKEZİ: Gaziosmanpaşa'nın’nın Havaalanı, maslak-Levent, Taksim üçgeninin tam ortasında bulunmasından kaynaklanan ulaşım avantajı sebebi ile İlçeye Kongre, Fuar kompleksi , kütüphane ve 5 yıldızlı otel.

PAŞAKULE : Gazi Osman Paşa ilçe kimliğine katkıda bulunmak, İstanbul kent silüetinde bir Gaziosmanpaşa simgesi oluşturmak amacı ile Gaziosmanpaşa merkezde inşa edilecek Paşa kulenin zemininde Gazi Osman Paşa ve Plevne savaşı müzesi, Kulenin tepesinde Haliç manzaralı Restoran tasarlanıp hayata geçirilecek.

AK-KENT projesi : Toplu konut bölgelerinin kalkınmasını sağlamak amacı ile , mevcut toplu konut alanlarında afet yönetmeliğine uygun Sosyal konutlar yapılacak.

Dev Ekran: Halkı Deprem, Sağlık gibi çeşitli konularda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek, ilçede görsel reklama öncülük etmek, ilçe modernizmine katkıda bulunmak amacı ile meydanlara dev ekran kurulacak.

GAZİOSMANPAŞA ALTYAPI PROJELERİ
Küçükköy Beşyol kavşağı projesinin tamamlanması sağlanacak. TEM Üstü Köprü ilavesi ve Lütfü Aykaç bulvarı kavşak düzenlemesi yapılacak.Eski edirne asfaltı ile Mahmutbey kavşağının kesiştiği noktada bir kavşak yapılarak trafik rahatlayacak.

Metris Kavşağı projesi: 4 kollu olan bu proje ile TEM’e ilçemizden Edirne ve Ankara istikametine 2. giriş ve çıkış sağlanacak.Kazım Karabekir’de eksik olan yonca yaprağı kısmı hemen tamamlanması sağlanacaktır.

DOĞALGAZ KULLANIMI: İlçede konutlarda doğalgaz kullanımını % 100 kapasiteye çıkartmak için gerekli koordinasyonu sağlanacak.

ÜST YAPI, KÜLTÜR , SPOR, SAĞLIK PROJELERİ
Cebeci Spor Kompleksi:
Cebeci spor ve şehir parkı projesi ile kapalı spor salonu, açık spor sahaları, bisiklet ve koşu parkuru ilçeye kazandırılacak.

Gazi şehir Parkı : Yunus emre mahallesindeki 140.000 m2 alan üzerine kurulu tesislerin tamamlanması sağlanacak.

Hayvanat Bahçesi projesi: Habiplerde 135 hektarlık birinci etabın 70 hektarı safari parkı, 65 hektarı ise normal hayvanat bahçesi ilçeye kazandırılacak.

GAZİOSMANPAŞA meydan düzenlemesi: Meydan projesi yeniden düzenlenerek meydan yaya ve araç trafiği rahatlatılacak ve meydan trafiğini rahatlatıcı alternatif yolların hayata geçirilmesi sağlanacak.

Sarıgöl Mahallesi Islah çalışması : Sarıgöl Mahallesi Islah edilecek, Meydan trafik yoğunluğuna alternatif yol olan Hamam caddesinin trafik akışını rahatlatacak şekilde düzenlenecek.İlçedeki tüm Amatör spor klüplerinin ortaklaşa yararlanacağı 2 adet çok amaçlı spor kompleksinin yapılması hedeflenmekte. Bunlardan bir tanesi TEM’in Kuzeyinde , Diğeri ise TEM’in Güneyinde konuşlandırılacak. İlçeye Gençlik ve Spor Müdürlüğü kapsamında bir adet Spor kompleksinin kazandırılması hedeflenmekte.

Yaşlılar, düşkünler ve Bağımlılar Sosyal Destek merkezi: Bu merkezden ilçeye bulunan düşkünlerin belirli bir süre kapsamında yararlanması, madde bağımlılarının tedavileri ve topluma kazandırılmaları hedefleniyor.

Aile Hekimliği uygulaması: Belediyemiz önderliğinde sağlık bakanlığı aile hekimliği uygulamasında Gazi Osman Paşa’nın pilot ilçe olması talep edilecek

Her mahalleye Belediye hizmet konağı: Tüm mahallelerde belediye hizmet binası modern şekilde projelendirilecektir. Bu binalarda muhtarlık,sağlık birimi, PTT, İ SKİ gişesi,kütüphane ve kafeterya bulunacak.

Park ve Yeşil Alanlar: Fevzi çakmak mahallesi, Mevlana mahallesi, Sarigöl mahalesi, Cebeci mahallesi, Malkoçoğlu mahallesi, Esentepe mahallesinde yeşil alanlar ikame edilecek.

YAPISAL DEĞİŞİKLİKLER
Belediye konseptine uygun olarak belediyede otomasyona geçilecek ve belediye yeniden yapılandırılacak.Belediye İSO9001 kalite belgesini almayı hedeflemekte. Belediye bünyesinde Deprem danışmanlık ofisi kurulacak , Vatandaşlara kurulacak aletli tespit ve beton laboratuvarı vasıtası ile danışmanlık hizmeti verilecek.Belediyedeki tüm planlar elektronik ortama aktarılacak, imar durum ve istikamet talepleri hızlı bir şekilde cevaplandırılacak.

KAYNAK PROJELERİ
Belediye bütçesinde yapılacak tasarruflar ile ilk yıl içinde % 5‘lik bir ek kaynak hedefleniyor.Gaziosmanpaşa merkezde kurulacak Katlı otopark ve Alışveriş merkezi ile belediyeye ek kaynak hedefleniyor. Kurulacak Asfalt fabrikası ve kullanılmış asfaltın geri kazanımı ile yıllık yaklaşık 4 Trilyon ek kaynak oluşturmayı hedefleniyor.


Tüm altyapılarının belediye tarafından yapılması hedefleniyor. Gazi Mahallesi Ticaret Merkezi ile ilçe ticaretine katkıda bulunulacak. Küçükköy civarına büyük alışveriş merkezi kurularak semt ticaretinin canlandırılması sağlanacak.Yüksek ticaret hacimli caddeler bölge esnafının önerileri doğrultusunda Bağlarbaşı caddesi gibi "trafiğe kapalı alan – yaya yolu "olarak düzenlenecek. Kurulması planlanan Gaziosmanpaşa Kültür, kongre ve Fuar merkezinin ilçe ticaretine ve istihdamına katkıda bulunmasını hedefleniyor.İlçemizin ticari ve sanayi hayatına katkıda bulunmak amacı ile esnaflar, sanayiciler ve iş adamları ile düzenli olarak 3 ayda bir belediyede değerlendirme toplantıları planlanmakta.

BALKAN Üniversitesi: Balkan üniversitesi kurulması için belediye olarak üzerimize düşenleri yapacak, projenin öncüsü ve takipçisi olulunulacak.