BIST 10.199
DOLAR 32,34
EURO 34,93
ALTIN 2.399,91
HABER /  GÜNCEL

Türkiye ve Rusya S-400 sevkiyatını konuşacak!

Rus-Türk hükümetlerarası komisyonu yakında S-400 sevkiyatını değerlendirecek.

Abone ol

Rusya’nın Federal Askeri Teknik İşbirliği Servisi Direktörü Fomin, Türkiye’ye S-400 hava savunma sistemi sevk edilmesi ihtimalinin yakın zamanda Rus-Türk hükümetlerarası komisyon toplantısında ele alınacağını belirtti.

Federal Askeri Teknik İşbirliği Servisi’nin direktörü Aleksandr Fomin, Rusya’nın Türkiye’ye S-400 bataryaları sevk etmesi ihtimalinin yakın gelecekte Rusya’da düzenlenecek olan Rus-Türk hükümetlerarası komisyon toplantısında gündeme geleceğini söyledi.

"Yakın gelecekte Rusya’da hükümetlerarası komisyon toplantısı gerçekleştirilecek" diyen Fomin, Türkiye’ye S-400 sevkiyatı ihtimalinin bu toplantıda gündeme gelip gelmeyeceği sorusunaysa "Evet, gelecek" cevabını verdi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın, Türkiye'ye hava savunma sistemi sevk etme ihtimalinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Ekim'de İstanbul'da gerçekleştirdiği görüşmede ele alınan konulardan biri olduğunu açıklamıştı.

Peskov görüşmenin içeriğine ilişkin de "Türk tarafının istemesi hâlinde Rusya'nın sevk etme ihtimalini değerlendirebileceği çeşitli hava savunma sistemlerinden bahsedildi" ifadelerini kullanmıştı. Türkiye Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ise dün yaptığı bir açıklamada Rusya ile S-400 füze savunma sistemleri hakkında görüşme yürüttüklerini duyurmuştu. S-400, dünyanın en gelişmiş hava savunma sistemlerinden biri olarak değerlendiriliyor.