BIST 10.471
DOLAR 32,83
EURO 35,25
ALTIN 2.447,95
HABER /  GÜNCEL

Türkiye şehidine sahip çıktı

Şehit Onbaşı Aksoy'un geride bıraktığı eşi ve 2 çocuğuna böyle sahip çıkıldı.

Abone ol

Şırnak'ta 7 Ekim 2007 tarihinde terör örgütü PKK'nın düzenlediği saldırıda Piyade Onbaşı Kasım Aksoy'un da aralarında bulunduğu 13 asker şehit olmuştu.

Şanlıurfa Valiliği'nce başlatılan kampanya kapsamında toplanan yardımlarla, Şırnak'ta şehit edilen askerlerden Kasım Aksoy'un ailesine ev alındı. Alınan evler yetim bırakılan 2 kıza karşılıklı aynı apartman dairesinde tahsis edilecek.

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan tarafından yapılan açıklamada şunlara değinildi: "Piyade Onbaşı Kasım Aksoy vatani vazifesini yapmakta iken 07 Kasım 2007 tarihinde terör örgütü ile yapılan mücadelede şehit düştü. Geride bir eş ve yetimleri Güneş ve Zeliha'yı bıraktı. Yüce milletimiz aziz şehidin emanetlerine sahip çıktı. Milletten toplanan yardımlarla Güneş ve Zeliha'ya birer ev alındı. Şehidin eş ve çocuklarına alınan Karaköprü Beldesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı Merkez Mahallesi 5044 Sokak Aydın Sitesi A Blok Daire 4-5 (Çevik Kuvvet Binası arkası 25 metre yol üzerine) numaralı evlerin anahtarı yarın yapılacak törenle teslim edilecek."

Şehit Kasım Aksoy'un yetim bıraktığı kızları Güneş ve Zeliha'nın büyük amcaları Ömer Aksoy, yapılan yardımların memnuniyet verici olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Türkiye bir anlamda şehidine sahip çıktı. Her şeyden önemlisi yetim kızlara sahip çıkıldı. Türkiye'nin her yerinden arayıp sorunlar oldu ve yardım yapmak için adeta birbirleriyle yarıştı. Toplumumuzun bu duyarlılığı karşısında çok duygulandık. Valiliğin başlattığı kampanya sayesinde iki yeğenim ev sahibi oldu. Bu yardımlarda emeği geçenlere hepsine teşekkür ediyoruz."