BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,10
ALTIN 2.499,58
HABER /  POLİTİKA

Türkiye onurunu da yitiriyor

Mumcu, Türkiye'nin sadece evlatlarını değil onurunu da yitirdiğini öne sürdü

Abone ol

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, 15 askerin şehit edilmesine ilişkin, ''Türkiye, sadece evlatlarını kaybetmiyor, Türkiye onurunu yitiriyor, Türkiye güvenilir bir ülke, güvenilir bir devlet olma imajını yitiriyor'' dedi.

Mumcu, partisinin İstanbul İl Başkanlığınca, Feshane Uluslararası Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Burada partililere seslenen Mumcu, 15 askerin şehit edilmesinin sadece kendi ailelerinin değil, tüm Türkiye'nin içini yaktığını söyledi.

Hükümetin politikalarını da eleştiren Mumcu, ''Türkiye, içine düştüğü bu durumu hak etmiyor. Türkiye, büyük bir devlet olmanın gerektirdiği duruşu göstermemiş olmanın bedellerini, ne yazık ki evlatlarının canlarıyla ödüyor'' dedi.

Bu konuların siyasi malzeme yapılmaması gerektiğine inandığını, ancak bir yandan evlatlar yitirilirken, bir yandan da suskun kalınamayacağını ifade eden Mumcu, ''Bu, artık bıçağın kemiğe dayandığı noktadır. 15 evladımızı şehit verdik. Türkiye, sadece evlatlarını kaybetmiyor, Türkiye onurunu yitiriyor, Türkiye güvenilir bir ülke, güvenilir bir devlet olma imajını yitiriyor'' diye konuştu.