BIST 10.639
DOLAR 32,21
EURO 35,06
ALTIN 2.491,58
HABER /  DÜNYA

Seri katilden müthiş itiraflar

Moskova'da 49 kişiyi öldürdüğü belirtilen seri katil Piçuskin'den müthiş itiraflar

Abone ol

Rusya'nın başkenti Moskova'da 49 kişiyi öldürdüğü belirtilen seri katil Aleksandır Piçuskin, ilk cinayetinin ''ilk aşk gibi unutulmaz'' olduğunu söyledi.
Rus İnterfaks ajansı, Piçuşkin'in Moskova kent mahkemesindeki ifadesinde, üstlendiği tüm cinayetlerle ilgili olarak savcılığın hakkında dava açtığını belirterek, ''Aksi olsaydı, bu adil olmazdı'' dediğini duyurdu.

Duruşmasında, işlediği cinayetlerin yanı sıra özellikle ilk cinayetini detaylarıyla anlatan Piçuşkin, ''İlk cinayet, ilk aşk gibi unutulmaz'' dedi. Piçuşkin, en son öldürdüğü kadının, yakalanmasına neden olan bir notu ailesine bıraktığını bildiğini, ancak yine de öldürdüğünü söyleyerek, ''Polislerin beni yakaladıkları için böbürlenmemelerine gerek yok, çünkü ben kendimi yaktım. Ben, bir profesyonelim'' diye konuştu.

2001'den öncekilere dava yok

Mahkeme daha önce de bazı kişileri öldürdüğünü iddia etmesine rağmen Piçuşkin'i Moskova'daki Bittsa Parkı'nda 2001 yılından sonra işlediği cinayetlerden yargılıyor. Bittsa Parkındaki cinayetlerden sonra ''Bittsa Manyağı'' olarak adlandırılan Piçuşkin, çoğunlukla erkek olan kurbanlarını, çok sevdiği köpeğinin ölümü yüzünden Bittsa Parkına votka içmeye davet ederek, parkta öldürüyordu.

Savcılık, Piçuşkin'in 2001 yılında 6'sı bir ay içinde olmak üzere toplam 11 kişiyi öldürdüğünü belirterek, yaklaşık 40 kurbanını lağım çukuruna atarak, bazılarını iple boğarak, bazılarını kafalarına sert cisimlerle vurarak yaşamlarına son verdiğini kaydetti.

Satrançtaki kare sayısı kadar cinayet

Piçuşkin daha önce Rus televizyonlarında yayınlanan ifadesinde, ''Benim için cinayetsiz bir hayat sizin için yiyeceksiz bir hayatla aynı'' demişti. Rus uzmanlar, Piçuşkin'in 1992 yılında 12 yıl içinde çoğunluğu çocuk ve genç kadın olmak üzere 52 kişiyi öldürmekten suçlu bulunan Rus seri katil Andrey Çikatilo'dan etkilendiğini savunuyor.

Piçuşkin, geçen ay yapılan duruşmasında, şu ana kadar 63 kişiyi öldürdüğünü amacının satrançtaki kare sayısı olan 64 kişiyi öldürmek olduğunu söylemişti. Rus psikiyatrlar Piçuşkin'in aklı dengesinin yerinde olduğunu açıklamıştı.