BIST 10.004
DOLAR 32,37
EURO 34,76
ALTIN 2.428,50
HABER /  DÜNYA

Türkiye ne verdi ki PKK geri çekiliyor?

Kandil niye böyle bir karar aldı, Türkiye ne verdi de PKK geri çekiliyor? Herkesin aklındaki soruya Radikal'in tepe isminden yanıt.

Abone ol

GAZETECİLER.COM - Çözüm süreci ve İmralı-Kandil trafiğine dair medyada en çok kulis geçen isimlerden olan Radikal'in tepe ismi Eyüp Can, geri çekilme kararını Habertürk'te yorumladı.

Murat Karayılan'ın açıklamasını değerlendiren Can, "Türkiye bundan sonra zaten atılması gereken adımları atarak demokratikleşme hamlesi yapmalı" dedi.

TÜRKİYE NE VERDİ Kİ...

"Verilen veya alınan bir şey yok" diyen Eyüp Can, "Türkiye demokratikleştikçe herkes kazanacak. Türk de Kürt de Laz da Çerkez de kazanacak" diye devam etti.

İşte Eyüp Can'ın söyledikleri;

"Kandil'den yapılan açıklamada çekilme sürecinin bağımsız heyetler tarafından gözlemleneceği vurgusu yapılıyor. Mecliste bir komisyonu kuruldu bu süreci izlemek için. Ayrıca TSK'nın da kendi içinde böyle bir heyet kurduğunu biliyoruz. Kademeli olarak çekilecekleri için önümüzdeki haftalar bizim için önemli olan. Bugün itibariyle bundan sonra bu süreç devamıyla Türkiye'nin çoktan beri yapmak istediği ve hayata geçirmek istediği demokratikleşme hayata geçirilmek isteniyor.

BİR ŞEY VERİLMEDİ

Bir tarafta Türk milliyetçiliği bunun karşısında ne verildi diye sorgulama yaparken ve aynı şekilde de Kürt milliyetçilerinin de 'ne aldık ki geri çekiliyoruz' dediğini görüyoruz. Ancak bir şey alma karşılığında çekilme söz konusunu olmadığını görüyoruz. Süreç Türkiye'nin demokratikleşmesi amacıyla için yürütülüyor."

1999'DAKİ GERİ ÇEKİLME NEDEN HEBA EDİLDİ?

"4-5 ay önce hiç birimiz bu kadar umutlu olamazdık. Bugün gelinen aşamada, 1999'da PKK bir kez daha çekilmişti ama o zaman bu kadar kapsamlı bir süreç yoktu. Bizim umuda değil gerçekten bu topraklarda yaşama arzusuna inanmamız gerekiyor. Umuttan öte gerçekçi bir şekilde bu yaşananların herkes için faydalı olduğuna inanıyorum."




murat-karayilan-aciklamasinin-tam-metni.jpg


 BUNLARI DA OKUYUN  

AK PARTİ'DEN ÇEKİLME İÇİN

İLK AÇIKLAMA

PKK'nın açıkladığı çekilme takvimine AK Parti ne diyor? Partinin grup başkan vekili Ayşe Bahçekapılı açıklama yaptı
(DEVAMI)

KARAYILAN İZDİHAMI

*Yüzlerce gazeteci Murat Karayılan'ın açıklamalarını canlı takip etmek için Kandil'e akın etti.
*Murat Karayılan gazetecilerin yoğun ilgisinden konuşma yapacağı alana zor yürüdü.
*Konuşma yaptığı masadaki mikrofonlar dikkat çekti. Devletin resmi ajansı Anadolu Ajansı'nın bile katıldığı görüldü.
(TIKLAYIN)

murat-karayilan-basin-toplantisi-fotograflar.jpgKANDİL'DE KRİZ YARATAN HERONLAR

Kandil'deki basın toplantısında İHA krizi çıktı. Basın toplantısı bu yüzden gecikti. Gazeteciler keçilerle bekliyoruz mesajları attı.
(DEVAMI)

GAZETECİLERE KANDİL MÖNÜSÜ

Dağa giden Türk medyasına öğle yemeği verildi. Mönü de ilginçti, oradan paylaşılan fotoğraf da...
(DEVAMI)

KANDİL'DEN BÖYLE FOTOĞRAFLAR İLK KEZ GELDİ