BIST 10.173
DOLAR 32,29
EURO 34,96
ALTIN 2.448,52
HABER /  GÜNCEL

Türkiye kahraman itfaiyeciyi konuşuyor

Diyarbakır'da bu sabah karşı çıkan ve 1 kişinin öldüğü yangında 6 kişiyi tek başına kurtaran itfaiye eri konuşuluyor.

Abone ol

15 kişinin de dumandan etkilenerek zehirlendiği yangında 14 ay önce göreve başlayan itfaiye eri Ferdin Aslan'ın tek başına alevlerin arasına dalarak 6 kişiyi kurtardığı öğrenildi. Elleri yanan Aslan, yangın çıkması durumunda yine aynı davranışı göstereceğini söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nda görev yapan 27 yaşındaki Ferdin Aslan yangın ihbarı üzerine ekibiyle birlikte olay yerine gitti. 14 ay önce göreve başlayan ve bekar olduğu öğrenilen Ferdin Aslan,alevlerin yükselmesi ve evde bulunanların yardım çığlıklarını duyunca hemen binaya girdi. Elektriklerin kesildiği binaya giren kahraman itfaiyeci, yangının çıktığı 6'ıncı kata koşarak çıktı. 

ALEVLERİN ARASINA DALDI

Evde kadın ve çocukların mahsur kaldığını gören Ferdin Aslan kapıyı kırarak alevlerin arasına daldı. Yaklaşık 100 derece ısının bulunduğu eve giren Aslan önce evde bulunan çocukları tahliye etti. Çocukların tahliye edilmesi sırasında Aslan'ın oksijen tüpü bitme sinyali verdi. Kısa bir süre sonra tüpteki oksijenin bitmesi üzerine kahraman itfaiye eri maskesini çıkararak, nefesini tutup vatandaşları kurtarmaya devam etti. Tek başına yanan evdeki 6 kişiyi kurtaran Aslan'ın eldivenli olmasına rağmen elleri yandı. Evdeki diğer insanların da kurtarılmasından sonra üzerine Ferdin Aslan'ın yanan ellerine olay yerindeki ambulansta müdahale edildi. Elinde deri yanığı saptanan Aslan, hastaneye götürülme isteklerini redderek yangın söndürme çalışmasına devam etti.

YANGIN ÇIKSA YİNE YAPARIM

14 aylık itfaiye eri olduğunu söyleyen Ferdin Aslan, İçeride 8 kişi vardı. İçeride bulunan 6 kişiyi ben kurtardım, diğerlerini arkadaşlarım kurtardı. Kurtardıklarım arasında çocuklar da vardı. Yangın psikolojisi çok farklı bir durum. Şu an çok mutluyum ve vicdanen çok rahatım. Keşke ölen çocuğu da kurtarabilseydik. Ben üç kişinin öldüğünü sanıyordum. İkisi hayata döndürüldü. Diğerini kurtaramadık. Aşırı bir yangın, alev ve duman vardı. Aldırış etmeden geniş adımlarla evin içine girdim ve insanları kurtarmak istedim. İçeri girdiğimde aşırı bir hararet vardı. Aklımda sadece o insanları kurtarmak vardı. Haykırışları, bağırışları halen kulaklarımda. Çocukların, 'Kurtarın bizi' feryatlarını hatırlıyorum. Elimdeki hortumu fırlattım ve ne olacaksa olsun, öleceğimi bilsem de o insanları kurtaracağım dedim. Allah büyük bidr cesaret verdi bana. Yaklaşık 100-150 derece ısı vardı. Elimde eldiven vardı. Buna rağmen yoğun sıcaktan ellerim yandı. Şu anda iyiyim. Şu an bile yangın çıkmış olsa tekrar canımı dişime takarak, ne pahasına olursa olsun yine o insanları kurtarırdım. İtfaiyeci ruhu Van depreminden sonra oluştu. Televizyonda görünce yüreğim dayanmıyordu. Ondan sonra itfaiyeci oldum.dedi.