BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.439,49
HABER /  GÜNCEL

Türkiye, IŞİD'den kaçanlara sınırı açtı

Türkiye, IŞİD'den kaçan ama geçiş izni verilmediği için sınır hattında bekletilen Suriyeli Kürtlere kapıyı açtı. Mültecilerin bekletilmesi sınırın Türkiye yakasında protesto ediliyordu.

Abone ol

Türkiye, IŞİD'den kaçan ama geçiş yapmalarına izin verilmediği için sınır hattında bekletilen Suriyeli Kürtlere kapıyı açtı.

Urfa'ya bağlı Suruç ilçesi yakınlarında sınırı geçmeyi bekleyen mültecilerin Türkiye'ye alınmaması, sınırın Türkiye yakasında protesto gösterilerine neden olmuş ve güvenlik güçleri göstericilere karşı biber gazı ve tazyikli su kullanmıştı.

Bu olay ardından Türk yetkililer sınırı açarak tel örgülerin ardında bekleyen Suriyelilerin Türkiye topraklarına geçişine izin verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye'den 4 bin kişinin Türkiye sınırına geldiğini belirterek, ''Kardeşlerimiz sınırımıza geldiğinde, etnik ve mezhebi ayrım gözetmeden hepsini aldık, alıyoruz ve alacağız'' dedi.

Anadolu Ajansı, Suriye'nin kuzeyinde Tel Abyad ile Aynel Arap bölgesi arasında IŞİD ile Demokratik Birlik Partisi PYD arasında çatışmaların devam ettiğini bildiriyor.

IŞİD'in ilerlemesinden kaçan Kürtlerin Türkiye'ye geçtikten sonra Suruç ilçesine bağlı Oylum köyünde boş bir okula yerleştirildiği aktarılıyor.

Muhabirler, Suriye tarafındaki çatışma seslerinin Oylum köyünden de duyulduğunu belirtiyorlar.

Sınırı geçiş esnasında Suriyeli bir kadın, bastığı mayının infilak etmesi sonucu yaralı halde hastaneye kaldırıldı.

Türkiye'deki Suriyeli sığınmacıların sayısının 1 milyon 300 bini aştığı belirtiliyor.