BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.388,96
HABER /  EKONOMİ

Türkiye iş kazalarında 3. sırada

Türkiye'nin dünyadaki iş kazaları istatistiklerine göre 3. sırada olduğu belirtildi.

Abone ol

Erciyes Üniversitesi Develi Meslek Yüksekokulu İş Güvenliği ve Sağlığı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Şükrü Su'nun başkanlığını yaptığı panelde yine aynı okulda görev yapan Öğretim Görevlisi Enes Gündüz ve İş Güvenliği Uzmanı Hatice Özdemir konuşmacı olarak katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Yrd. Doç. Dr. Şükrü Su, "Önce İnsan" parolasıyla iş güvenliği konusunun önemini vurgulayarak, bu alanda gerçekleşen son gelişmeler hakkında bilgi verdi. Su ayrıca Develi Meslek Yüksekokulu İş Güvenliği ve Sağlığı Bölümü ve bu bölümde gerçekleşen faaliyetler hakkında da bilgilendirmede bulundu.

Daha sonra Öğretim Görevlisi Enes Gündüz, iş kazaları ve meslek hastalıkları konusunda açıklama yaptı. Gündüz, dünyadaki iş kazaları istatistiklerine göre Türkiye'nin 3. sırada olduğunu ve bunun Türkiye için önemli bir problem olduğunun altını çizdi.

İş güvenliği alanında meslek hastalıkları konusunda yeterli bilince sahip olunmadığını da belirten Gündüz, bu durumun nedenlerinin işletmelerde işyeri hekiminin olmaması, aralıklı kontrol muayenelerinin düzenli olmaması ve hastalıkların bir kısmının emeklilik döneminde ortaya çıkması olduğunu ifade etti.

İş Güvenliği Uzmanı Hatice Özdemir de, iş güvenliğinin işletmelerde nasıl aktif hale getirilebileceği hakkında katılımcılara bilgi verdi. Özdemir, işletmelerde mutlaka bir iş güvenliği kurulunun bulunmasının gerekliliğini ve bu kurulun işlerlik kazanmasıyla iş güvenliğinin sağlanacağını vurguladı.

Panel, katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.