BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.501,18
HABER /  GÜNCEL

Türkiye ilk sahuru yaptı dünyanın en zengin sofrası yerin altındaydı

Bereket, bolluk, sevinç ve rahmet ayı olarak nitelendirilen ramazanla birlikte ilk sahur yapıldı. Zonguldak'ta, maden işçileri Ramazan ayının ilk sahurunu yerin metrelerce altında evlerinden getirdikleri yiyeceklerle yaptı.

Abone ol

Ramazanın vazgeçilmezi pideleri sofralara yetiştirmek için aşırı sıcak ortamlarda yoğun çaba sarf eden Kırklarelili fırıncılar, pişirdikleri ilk pideyle sahur yaptı. Vatandaşlara sıcak pide yetiştirmek için hummalı bir çalışma başlatan ustaların mesaileri sahur vaktinde de sürdü.

Sahur saatine yakın bir süre odun ile taş fırınlarını yakan ustalar, aşırı sıcaklıkta geçen zorlu mesailerinin yanında pişirdikleri ilk pideyle sahur yaptı. Ustalar, ekmek kasası üzerinde zeytin, beyaz peynir ve kaşar peyniri ile hazırladıkları sofralarında, ilk ramazan pidesinin de lezzetini denedi.

Pideyi bölerek sahurlarını yapıp oruca niyetlenen fırıncılar, mesailerine kaldığı yerden devam etti. Kentte yaklaşık 20 yıldır fırıncılık yapan Mehmet Gündüzalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 ayın sultanı ramazanda sofraların vazgeçilmezi olan pide pişirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Ramazan pidesi mesailerine başladıklarını belirten Gündüzalp, severek yaptıkları pidelerin çok lezzetli olduğunu ifade etti.

Zorlu mesailerine rağmen oruç tutmak için niyetlendiklerini aktaran Gündüzalp, oruç tutan herkese Allah'ın yardım ettiğini sözlerine ekledi.

Taksiciler ilk sahurunu yaptı
Tekirdağ'da ramazanda gece çalışan taksiciler, ilk sahuru bağlı oldukları duraklarda çalışma arkadaşlarıyla yaptı.

Süleymanpaşa ilçesinde bir duraktaki yaklaşık 10 taksici, sahur sofrasında bir araya geldi. Peynir, zeytin, domates, salatalık gibi yiyeceklerin yer aldığı sofraya oturan taksiciler hem ramazanın ilk orucuna niyetlendi hem de müşterilerini sahura yetiştirmeye çalıştı. 

Durak başkanı Sezai Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayının bereketiyle geldiğini söyledi.

Ramazanın ilk sahurunu duraktaki diğer taksicilerle yaptıklarını belirten Akyüz, "Burada arkadaşlarla beraber bir aile ortamımız var. Sahuru hep beraber yapınca daha bereketli oluyor. Ramazanı ilk gece durakta karşılamış oluyoruz. Vatandaşlarımıza gece gündüz, yağmur çamur demeden hizmet vermeye ve evimize bir lokma ekmek götürmeye çalışıyoruz." dedi.

Taksicilerden Cengiz Karacıoğlu da ramazan ayının gelmesiyle durakta farklı bir hava oluştuğunu dile getirdi.

Madenciler yerin metrelerce altında ilk sahurunu yaptı
Zonguldak'ta kömür ocaklarında çalışan işçiler yerin metrelerce altında ilk sahurlarını yaptı. 

Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesindeki özel bir şirket tarafından işletilen maden ocağında 00.00-08.00 mesaisinde çalışan işçiler, sahur vaktinin yaklaşmasıyla baretlerinin ışığının aydınlattığı karanlık dehlizde ahşap direk ve kalaslardan sofralarını oluşturdu.

Yanlarında getirdikleri domates, salatalık, biber, kiraz ve ekmeği ocak içinde kömürden kararmış elleriyle yiyen işçiler, ezan vaktinin gelmesiyle oruca niyetlenerek dua etti. 

İşçiler, daha sonra maden ocağındaki mesailerini sürdürdü. Sercan Öztürk (35) ise madenciliğin dünyanın en zor mesleklerinden biri olduğuna dikkati çekerek, "Ramazan ayınını ilk sahurunu yapıyoruz. Arkadaşlarımızla kardeşlik ortamında yapıyoruz. Hayırlısıyla da devamını getireceğiz." dedi.

Dünyanın en zengin sofrası
12 yıllık maden işçisi Fatih Erkut ise, "Genelde hep sahur veya iftar denk geliyor bana. Huzurlu oluyor burada. Aileden ve çocuktan uzak olsak ta bir şekilde sahur yapıyoruz. Bunun zevki ve tadı ayrı. En zengin en lüks restorana da gitseniz bunu tadını bulamazsınız. Dünyanın en zengin sofrası" diye konuştu.

Bütün günü sizi sizi tok tutacak sahur yiyecekleriBütün günü sizi sizi tok tutacak sahur yiyecekleriBütün günü sizi sizi tok tutacak sahur yiyecekleriBütün günü sizi sizi tok tutacak sahur yiyecekleriHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN