BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.420,42
HABER /  GÜNCEL

Türkiye bir rekora daha imza attı!

Milli sporcu Cenk Devrim Ulusoy, paletli sabit ağırlık serbest dalış kategorisinde 87 metrelik dalışıyla dünya rekoru kırdı.

Abone ol

Milli sporcu Devrim Cenk Ulusoy, Dünya Sualtı Konfederasyonu (CMAS) gözlemcileri eşliğinde Kaş İlçesi'ndeki Hidayet Koyu açıklarında serbest dalış rekoru denedi. Ulusoy, 87 metre derinliğe 1 dakika 15 saniyede ulaşırken, iniş-çıkış süresi toplam 2 dakika 28 saniye olarak kaydedildi. Daha önceden 'paletli sabit ağırlık' serbest dalışta dünya rekoru 86 metre ile İtalyan Homar Leuici'ye aitti.

Serbest dalışta 20'nin üzerinde Türkiye rekoru, 6 resmi dünya rekoru ve 2 resmi Avrupa rekoru, 2 Dünya şampiyonluğu, 1 Avrupa şampiyonluğu ve 1 Dünya ikinciliği bulunan Ulusoy, dün de paletsiz ip destekli 80 metre dalışta, dünya rekoru kırmıştı.

Rekor denemesini, sporcuya sponsor olan Kale Grubu Yapı Ürünleri Pazarlama Başkan Yardımcısı İhsan Karagöz, CMAS Başkan Yardımcısı Ivan Nyidi, CMAS Spor Komitesi Başkanı Xavier Duran, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı İnkılap Obruk ile sporcunun antrenörü Levent Ucuzal izledi.

'DESTEKLERİMİZ SÜRECEK'

Devrim Cenk Ulusoy'u desteklemeye devam edeceklerini belirten İhsan Karagöz, "Devrim Cenk Ulusoy, sınırların ötesine geçmeyi hedefleyen ve dünya çapındaki başarılarına yenilerini eklemek için çalışan başarılı bir milli sporcumuz. Çanakkale Seramik, Kalebodur ve Kale markalarımızla kendisine destek olmaktan gurur duyuyoruz" dedi.