BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,77
ALTIN 2.402,74
HABER /  DÜNYA

Türkiye bir felakete götürülür

Barış ve Demokrasi Partisi İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Kürt sorununun çözümüyle ilgili gereken adımın atılmadığını iddia ederek, “...

Abone ol

Barış ve Demokrasi Partisi İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Kürt sorununun çözümüyle ilgili gereken adımın atılmadığını iddia ederek, “Bunu yerel seçimlere yönelik oyalama yaklaşımı Türkiye’yi bir felakete götürür” dedi.
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlenen bayramlaşma törenine partililer yoğun ilgi gösterdi. Burada bir konuşma yapan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Kürt sorununun çözümüyle ilgili gereken adımın atılmadığını iddia ederek, Türkiye’de barışın inşa edilmesinin de Kürt sorununun çözümüyle mümkün olacağını söyledi.
Tuncel, "Barış ve kardeşlik, demokrasi bir mücadele sonucu gelişecek olan bir durum. Türkiye’de gerçek anlamda demokrasinin barışın inşa edilmesi de Kürt sorununun çözümüyle mümkün olacak bir durum ama ne yazık ki Türkiye’de iktidar bu konuda gereken adımı atmıyor. Bu konuda ciddi sorun yaşıyoruz. Abdullah Öcalan’ın 15 Ekim itibariyle yeniden tarih çağrısını yeniliyor olması bizim için çok önemli ve anlamlı bir noktadır. İktidarın bunu değerlendirmesi gerekir. Bunu yerel seçimlere yönelik oyalama yaklaşımı Türkiye’yi bir felakete götürür. Çünkü Kürt halkı özgürlüğünden asla vazgeçmeyecek. Bunu demokratik ve barışçıl bir yönde kazanabilme olasılıkları vardır. Ama bu yapılmadığı takdirde de Kürt halkı özgürlüğü için her türlü mücadeleyi yürütecektir” dedi.
(İHA)