BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Türkiye beni kaldıramaz

Kürt sanatçı Şivan Perver Viyana'da konser verdi. Sanatçının Türkiye'ye dönme konusunda karamsar konuştu.

Abone ol

Türkiye’ye her zaman gelebileceğini belirten Perver, “Şu anki Türkiye’nin beni kaldırması mümkün değil” dedi.

Kürt sanatçı Şivan Perver’in Avusturya’daki konserine Kürt siyasetçiler akın etti.

‘Hayalim ülkeme dönmek’
Türkiye’deki sorunların çözümü için sanatçı olarak katkıda bulunmaları gerektiğini kaydeden Perver, şöyle konuştu:

“Ne mutlu eğer hem Türk hem de Kürt kesimine yardımcı olabilsek. Dostluk ve kardeşliğin gerçekleşmesi yönünde elimizden ne gelirse yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ben Türkiye’ye her zaman gelirim. Türkiye’nin birçok şeyi gerçeklere uygun şekilde değiştirmesi gerekiyor. Bunlar gerçekleşmedikçe benim gelmem fayda etmez ki. Konserimin demokratik açılıma katkısı olması ümidini taşıyorum. Şu an Türkiye zor bir kavşaktan geçiyor ve bunu olumlu şekilde atlatmalıdır. En büyük hayalim ülkeme dönmek, halkımla birlikte olmaktır. Şu anki Türkiye’nin beni kaldırması mümkün değil. Ben de zor bir insanım.”

PKK’ya sorumluluk düşüyor
Türkiye’nin sorunlarını çözerse bölgesinin lideri olabileceğini vurgulayan Perver, “Eğer bu savaş ve kargaşalar olmazsa, Ortadoğu başkalarının elinde kalmazsa Türkiye lider olur. Her iki toplumun refahı için PKK’ya da sorumluluk düşüyor” dedi.

Kimler katıldı?
Yaşamını yurtdışında sürdüren Kürt sanatçı Şivan Perver’in Viyana’da verdiği konseri, Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, Kuzey Irak’taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile Ak Parti, BDP ve eski DTP’den milletvekilleri de izledi.

Yaklaşık 1500 izleyici arasında, milletvekilllikleri düşürülen Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, AK Parti milletvekilleri Dengi Mir Mehmet Fırat ve Gülşen Orhan da yer aldı.