BIST 10.083
DOLAR 32,25
EURO 34,86
ALTIN 2.431,77
HABER /  DÜNYA

Türkiye, Alman talibanları iade etmiyor

Der Spiegel, bilinmeyen nedenlerden ötürü Türk Adalet Bakanlığı’nın nedeni bilinmeyen bir şekilde 2 talibanı iade etmediğini yazdı.

Abone ol

Der Spiegel dergisi, internet sitesinde yer alan bir habere göre Müslüman olan Alman Thomas U. ve karısı Stefanie, Afganistan-Pakistan bölgesinden Almanya’ya dönerken geçen 1 Eylül’de İstanbul’da tutuklandı, iadeleri yapılmadı.

Hamile kadın, hapishanede doğurdu. Almanya terör şüphelilerinin iadesini istedi. Türkiye ise henüz bilinmeyen bir nedenle bu çağrıya yanıt vermedi. Alman çift, 2009 yılının sonbaharında Afganistan-Pakistan sınır bölgesine gidip orada “Alman Taliban Mücahitleri”ne katıldı. Terör şüphelisi çift, Almanya’ya dönmek isterken İstanbul’da tutuklandı. 12 Ekim’de bir mahkeme iade edilmelerine karar verdi. Der Spiegel, bilinmeyen nedenlerden ötürü Türk Adalet Bakanlığı’nın nedeni bilinmeyen bir şekilde iadeyi engellediğini öne sürdü. Almanya Adalet Bakanlığı’ndan bir sözcü ise Türkiye’den iadesini istedikleri terör zanlısı çift hakkında henüz bir karar verilmediğini söyledi.