BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,07
ALTIN 2.506,02
HABER /  DÜNYA

Türk ve Yunan’ı ’’Ankara’nın bağları’’ birleştirdi

Yunanistan’a giden 120 Türk öğrenci, Yunan gençlerini Ankara’nın Bağları türküsüyle tanıştırdı. Önce göbek atan Türk ve Yunan çocuklar bir ...

Abone ol

Yunanistan’a giden 120 Türk öğrenci, Yunan gençlerini Ankara’nın Bağları türküsüyle tanıştırdı. Önce göbek atan Türk ve Yunan çocuklar bir süre sonra Harlem Shake dansı ile kendilerinden geçti.
Tuzla Belediyesi ve Tuzla Kaymakamlığı’nın başarılı 120 öğrenci için düzenlediği Yunanistan tatili devam ediyor. Tasos Adası Pitsas Kampı’nda tatillerini sürdüren öğrenciler zaman zaman farklı etkinliklere imza atıyor. Kampın Yunan çalışanları ile kısa sürede kaynaşan öğrenciler Türk müziklerini öğretmeyi ihmal etmiyor. Kampta Ankara’nın Bağları ile coşan öğrenciler, Yunan personel ile karşılıklı göbek attı. Yunan personelin Türk öğrenciler ile karşılıklı oynaması ilginç görüntüler oluşturdu.
Öğrenciler ve personel ilginç Harlem Shake dansı ile herkesi güldürürken, bazı öğrenciler çöp konteyneri içinden çıktı, bazıları ise halay çekti. Dansın sonunda ise Türk öğrenciler Yunan personeli havaya attı. Dans izleyenlerden alkış topladı.

’’GENÇLERİMİZ ÇOK MUTLU’’
Tasos Adası’nda adeta Survirvor gibi ortamda tatil yaptıklarını ifade eden Tuzla Belediye Başkan Danışmanı Uzm. Dr. Mehmet Metin, "Gençlerimiz çok mutlu ilk kez yurt dışına çıkıyorlar. Ailelerinden ilk kez ayrıldılar. Çok mutlular. Akşama kadar aktivitelerle yoğun bir şekilde uğraşıyorlar. Bize bu imkanı sağlayan kaymakamımız ve belediye başkanımız Şadi Yazıcı’ya çok teşekkür ediyoruz. Başkanımız gençlere çok önem veriyor. Çünkü Şadi bey geleceğin ülkesini gençlerin inşa edeceğine inanıyor" dedi.
Öğrenciler renkli aktivitelerin yanı sıra su altı sporlarını da yapıyor.
(İHA)