BIST 10.139
DOLAR 32,30
EURO 34,86
ALTIN 2.382,47
HABER /  GÜNCEL

'Türk turizmine yeni darbe'

Sunday Times, bir İngiliz turistin Marmaris'te saldırıya uğramasıyla ilgili haberinde, bu olayın protestolar nedeniyle zora giren Türk turizmine yeni bir darbe indirdiğini öne sürdü. Bir tur operatörüne göre Türkiye rezervasyonları yüzde 25 düştü.

Abone ol

Sunday Times gazetesi, 17 yaşındaki bir İngiliz turistin Marmaris'te bıçaklanarak ağır yaralanmasıyla ilgili haberinde, bu olayın protestolar nedeniyle zora giren Türk turizmine yeni bir darbe indirdiğini öne sürdü.

"Turistler 'acımasız' Türkiye'ye karşı temkinli' başlıklı habere göre, bir evin bahçesinde 19 yerinden bıçaklanmış ve çıplak halde bulunduğu belirtilen Dwayne Ward adlı 17 yaşındaki turistin amcası Vincent Ward, "Böyle bir şeyin olduğuna inanamıyoruz" dedi.

Gazeteye göre, Ward'ın yakınları 'güvenli ve misafirperver olduğunu düşündükleri bir ülkede meydana gelen bu acımasız saldırının' kendilerini şoke ettiğini söyledi.

'Rezervasyonlarda yüzde 25 düşüş'

Haberin devamında özetle şöyle deniyor:

"Saldırı, haftalardır devam eden ayaklanma ve hükümetin alkol satışını sınırlaması nedeniyle zorda olan turizme yeni bir darbe. İstanbul ve diğer kentlerde polisin göz yaşartıcı gaz ve basınçlı su kullandığı protestolarda 7500 kişi yaralanmıştı. Londra merkezli, Cachet Travel adlı tur operatörü gelecek yıl için Türkiye rezervasyonlarının yüzde 25 düştüğünü açıkladı. Şirketin Genel Müdürü Gishlain Sireilles 'Taksim'de belirsizlikler var' dedi.

Turizmin Türkiye ekonomisine geçen yıl 30 milyar dolar katkıda bulunduğu hatırlatılan haberde, "Alkole yönelik sınırlama ve kamusal alanda öpüşmenin yasaklanması önerisi, turistlerin giderek muhafazakarlaşan ülkede neyle karşılaşabilecekleri konusundaki kaygılarını artırdı" dedi.

Haberde Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği TUROB'un Başkanı Timur Bayındır'ın 'Türkiye'nin 2023 için orta vadeli hedefi 50 milyon turist ve 50 milyar dolar. Fakat alkol satmayarak ya da eğlenceye sınırlama getirerek bunu elde etmek mümkün değil" şeklindeki sözlerine yer veriliyor.