BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Türk Telekom ile İstanbul Üniversitesi'nden eğitim işbirliği

Türk Telekom Akademi, üniversite işbirliklerine 10 Şubat’ta düzenlenen törenle İstanbul Üniversitesi’ni de ekledi.

Abone ol

Telekomünikasyon sektörünün nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak üzere Türkiye’de önemli bir adım daha atıldı. Türk Telekom’un eğitimde üniversite ve sanayi işbirliği çalışmalarını yürüten Türk Telekom Akademi, üniversite işbirliklerine 10 Şubat’ta düzenlenen törenle İstanbul Üniversitesi’ni de ekledi. Türk Telekom’un İstanbul Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile gerçekleştirdiği işbirliği kapsamında öğrenciler alacakları derslerle telekomünikasyon teknolojilerine hakim olurken, sektörün nitelikli iş gücü ihtiyacı da karşılanmış olacak.

“İnsana yatırım”ı stratejik odak noktalarından biri olarak gören Türk Telekom, bünyesindeki Türk Telekom Akademi çatısı altında gerçekleştirdiği üniversite-sanayi iş birliklerine bir yenisini daha ekledi. 2017’de de eğitime yatırımda hız kesmeyen Türk Telekom Akademi, telekomünikasyon sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli personel ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla İstanbul Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu ile iş birliği protokolü imzaladı.

Türk Telekom Akademi ve İç İletişim Direktörü Saynur Önen, Türk Telekom İstanbul 1.Bölge Müdürü Dr. Mehmet Beytur, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ve İstanbul Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Erdoğan Köse’nin katılımıyla gerçekleştirilen imza töreni sonrasında hayata geçen iş birliği kapsamında; telekomünikasyon sektörü için pratik, çözüm odaklı ve kalifiye sektör çalışanı yetiştirilmesi hedefleniyor.

Türk Telekom, İstanbul Üniversitesi ile imzaladığı iş birliği kapsamında, üniversite bünyesinde, uçtan uca Telekomünikasyon Teknolojileri Uygulamalı Laboratuvarı da kuracak. Öğrenciler mezun olmadan önce hem sektörü yakından tanıma ve keşfetme fırsatı, hem de pratik, kapsamlı ve profesyonel bir deneyim edinebilme imkânı bulacak.

GENÇLERE DENEYİM AKTARIMI

İstanbul Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu bünyesinde verilecek olan eğitimlerde öğrencilere, teori ve uygulamalı derslerin yanı sıra, e-eğitimler ve Türk Telekom sistem salonu ziyaretleri de sunulacak. En ileri teknolojilerin deneyimlenebileceği Türk Telekom laboratuvarlarında uygulamalı eğitimler düzenlenirken, Türk Telekom çalışanlarından seçilen donanımlı iç eğitmenler tarafından öğrencilere telekomünikasyon alanında ders ve eğitimler verilecek.

İş birliği kapsamındaki dersler sonunda başarılı olan öğrenciler, “Telekomünikasyon Kurulum Elemanı Belgesi” alma hakkına sahip olacak.

AMAÇ ROL MODEL OLMAK

İşbirliği imza töreninde yaptığı konuşmada; Türk Telekom’un meslek yüksekokulları ile gerçekleştirdiği işbirliklerinin, Türkiye’deki en kapsamlı ve en geniş kitleye hitap eden sertifika programlarından biri olduğunu kaydeden Türk Telekom Akademi ve İç İletişim Direktörü Saynur Önen, “Türk Telekom olarak kendi sektörümüzde ülkenin en büyük istihdam sağlayan şirketiyiz. Türkiye’nin küresel alandaki en büyük gücünün dinamik ve eğitimli genç nüfusu olduğuna inanıyoruz. Sektörümüzün ihtiyaç duyduğu niteliklerde yetişecek elemanlara katkıda bulunmak, Türk Telekom için övünç kaynağı. Bu açıdan üniversitelerle gerçekleştirdiğimiz işbirliklerine büyük önem veriyoruz. Bu işbirlikleri kapsamında; pratik, çözüm odaklı kalifiye sektör çalışanlarını yetiştirmenin sektörümüz için büyük bir kazanç olacağına inanıyoruz. Üniversite iş birlikleriyle 2015-2016 döneminde 146, 2016-2017 güz döneminde ise 120 kişi eğitimleri başarıyla tamamlayarak sertifikalarını aldılar. Bugüne kadar iş birliği yaptığımız 14 üniversitede laboratuvar kurulumunu da gerçekleştirdik. Bu laboratuvarlarda uçtan uca santralden sahaya kadar kullandığımız erişim ekipmanları mevcut. MYO – Sanayi işbirliği kapsamında yaklaşık 120 Türk Telekom eğitmeni ders verdi. 2017 yılı işbirliklerimize İstanbul Üniversitesi ile başlıyoruz. İstanbul Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz 15. işbirliğimizin ülkemize ve sektörümüze hayırlı olmasını diliyoruz.” dedi.

KURULUM ELEMANI YETİŞTİRİLECEK

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ise yaptığı konuşmada, ara eleman yetiştiren meslek yüksekokullarında uygulamalı eğitime büyük önem verdiklerini belirtti. Prof. Dr. Ak, “Bu işbirliği ile öğrencilerimize en yeni teknolojilerin öğretilmesini ve telekomünikasyon alanında ihtiyaç duyulan telekomünikasyon kurulum elemanı yetiştirilmesini amaçlıyoruz. Telekomünikasyon Laboratuvarı’nda Türk Telekom yöneticileri ve uzmanlarının meslek içi eğitimler vermesi, öğrencilerimizin gerçek iş dünyasıyla tanışması açısından büyük bir avantaj doğuruyor. Öğrenciler sektörün gerektirdiği yeterlilikler doğrultusunda alacakları eğitim ile sektör tarafından daha tercih edilen nitelikli iş gücü içerisinde yerlerini almış olacak. İşbirlikleri ve verdikleri destek için Türk Telekom’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

EĞİTİMİN KAPSAMI

İstanbul Üniversitesi Teknik Bilimler MYO’da “Telekomünikasyon Teknolojileri” dersi 25’er öğrenci ile yürütülecek. Öğrencilerin seçebileceği bu özel ders kapsamında Türk Telekom’un belirlediği Haberleşmenin Gelişimi, Erişim Şebekeleri Bakır Kablo Ek ve Ölçüm Metotları, Türk Telekom’da PSTN VE XDSL Servisleri, Erişim Şebekeleri Fiber Ek ve Ölçüm Metotları, Yeni Nesil Erişim Teknolojileri - FTTH, IPTV, WiFi, FTTB/C Sistemleri, Türk Telekom'da Enerji ve Soğutma Sistemleri ile Temel Network Eğitimi konuları öğretilecek.

14 hafta boyunca haftada 1 gün olarak düzenlenecek olan programda Telekomünikasyon Teknolojileri Laboratuvarı’nda 56 saat teori ve uygulamayla, konuyla ilgili e-eğitimler ve Türk Telekom sistem salonu ziyaretleri gerçekleştirilecek. Telekomünikasyon Teknolojileri dersleri; sanal gerçeklik uygulaması, e-eğitim, mobil öğrenme, sanal sınıf ve video bazlı dijital öğrenme gibi yöntemleri de aktif olarak kullanmasıyla dikkat çekiyor.