BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Türk siyaset tarihinde böylesi görülmedi

Demokrat Parti (DP) Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı olan yeğeni Mustafa Pehlivan ile aynı ismi taş...

Abone ol

Demokrat Parti (DP) Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı olan yeğeni Mustafa Pehlivan ile aynı ismi taşıdığını ve bunun yeğenine zarar verdiğini gerekçe göstererek DP İl Başkanlığı görevinden istifa etti.
Yalova Türk siyasi tarihinde eşine az rastlanan bir istifa olayına ev sahipliği yaptı. DP Yalova İl Başkanlığı görevine atanan Mustafa Pehlivan, AK Parti Yalova İl Başkanı olan yeğeni Mustafa Pehlivan ile aynı adı taşıyor. Ancak bu isim benzerliği çeşitli karışıklıklara neden oluyordu. Son olarak verdiği bir beyanatın yeğeni Ak Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan tarafından verildiği zannedilerek karışıklık yaşanınca DP İl Başkanı Mustafa Pehlivan radikal bir kararla görevinden istifa etti.
İstifa nedenini ise yeğenine zarar vermek istememesi olarak açıklayan DP’li Mustafa Pehlivan, "Ak Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan benim akrabam. Biz büyük bir aileyiz. Bir birimize zarar vermemek için benim çekilmem icap ediyordu. Bende partimden değil ama partimin il başkanlığı görevinden istifa ettim. İsim benzerliği sıkıntılara neden oluyor. Ben bir beyanat verdiğimde herkes onunla karıştırıyor. O benim yeğenim. Aynı isimde 2 siyasi parti zor oluyor bende istifa etmenin en doğru karar olduğunu düşündüm" dedi.

SİYASET TARİHİNDE AZ RASTLANAN BİR DURUM
AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan ise bu istifadan dolayı akrabasının düşünceli tavrına teşekkür ederek, "Bunlar siyaset tarihimizdeki ilginç olaylardır. Kamuoyunda ikimizin aynı ismi taşımamız ve farklı partilerde yer almamız farklı algılamalara sebep oluyordu. Benim babamın amcasının oğlu kendisi. Biz Yalova’da çok eski ve büyük bir aileyiz. Mustafa ağabeyimde uzun yıllardır Demokrat Parti çizgisinde olan bir ağabeyimiz. Partime ve bana zarar vermemek adına kendisi bu görevden istifa ettiğini açıkladı. Bende kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu.
(İHA)