BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Türk sineması onu hiç unutmadı

Çıktığı bir yolculukta kalp krizi geçirmesi sonucu genç yaşta hayata gözlerini yuman Kemal Sunal'ın ölümünün 11'inci yıllı.

Abone ol

3 Temmuz 2000 tarihinde Balalayka filmini çekmek üzere çıktığı yolculukta kalp krizi geçirmesi sonucu genç yaşta hayata gözlerini yuman Kemal Sunal'ın bugün aramızdan ayrılışının 11'inci yılı.

SON RÖPORTAJINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Türk sinemasında başta İnek Şaban tiplemesi olmak üzere canlandırdığı pek çok tiple sevenlerinin kalbinde taht kuran Kemal Sunal, 7'den 70'e herkesin sevgisini kazanmıştı. 1944 yılında İstanbul'da doğan Kemal Sunal, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni bitirdi. Sanat yaşamına amatör olarak Zoraki Tabib oyunu ile atılan Sunal, bir süre Ulvi Uraz ve Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nda çalıştı. Daha sonra sinemaya geçerek, önceleri bazı filmlerde önemsiz roller canlandıran Kemal Sunal, 1973'den sonra kalabalık kadrolu komedi filmleri ile üne kavuştu.

12 Eylül öncesi dönemde yarım bıraktığı üniversiteyi, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünü'nü 1995 yılında bitirdi ve master yapmaya başladı. Onu unutmamız mümkün değil! Hayatı boyunca toplam 82 filmde rol aldı.