BIST 10.173
DOLAR 32,21
EURO 35,10
ALTIN 2.473,31
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

Türk milliyetçiliğine en büyük hakaret

3 Mayıs Türkçüler Günü dolayısıyla mesaj yayınlayan BBP lideri Topçu, mililyetçilere en büyük hakaretin ne olduğunu açıkladı.

Abone ol

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, ''ırkçılık'' suçlamasının, içindeki çeşitli etnik unsurları birleştirici bir anlayışla hareket edip aynı kültür potasında eriten Türk milliyetçiliği fikrine yapılacak en büyük hakaret olduğunu belirtti.

Topçu, 3 Mayıs Türkçüler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 3 Mayıs 1944'te üniversiteli milliyetçi gençler öncülüğünde hükümetin bazı politikalarını kınamak için yapılan protesto yürüyüşleri nedeniyle davaların açıldığını ve yüzlerce vatansever, aydın ve gencin çeşitli işkencelere maruz kaldığını savundu.

Türk milliyetçilerinin bu ''kara'' güne 3 Mayıs Türkçülük Bayramı adını verdiklerini ve bayram havasında kutladıklarını bildiren Topçu, bu topraklar üzerinde hiçbir zaman etnik kökeninden dolayı kimseye karşı ırkçılık yapılmadığını bildirdi. Topçu, şunları kaydetti:

IRKÇILIK SUÇLAMASI EN BÜYÜK HAKARET

''Geleneksel Türk milliyetçiği fikir ve eylem sisteminde ayrımcılık, baskı ve şiddete yer yoktur. Irkçılık suçlaması, içindeki çeşitli etnik unsurları birleştirici bir anlayışla hareket edip aynı kültür potasında eriten Türk Milliyetçiliği fikrine yapılacak en büyük hakarettir.

Aynı kültür ırmağından beslenen ve aynı kaderi paylaşan insanları birbirine düşürmek için malum odaklar çeşitli zamanlarda bazı milliyetçi hisleri kullanarak kirli emellerine ulaşmaya çalışmışlardır. Bugün de benzer projeler gündemdedir. Bölücü terör ve uzantılarının faaliyetleri bu çerçevede değerlendirilmelidir. Milletimiz bu konuda uyanık olmalıdır. Ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberliğini her türlü değerin üstünde gören Türk milliyetçileri, bu noktada malum çevreler tarafından her fırsatta yapılan tahrik, kışkırtma ve oyunlara gelmemelidir.''