BIST 10.507
DOLAR 32,29
EURO 35,05
ALTIN 2.475,42
HABER /  DÜNYA

TÜRK MİLLİ TAKIMI ŞAMPİYONAYI 14. SIRADA TAMAMLADI

Avrupa Judo Şampiyonası Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de bugün sona erdi. <br/>44 ülkeden yaklaşık 400 sporcunun katıldığı şampiyonayı Fr...

Abone ol

Avrupa Judo Şampiyonası Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de bugün sona erdi.
44 ülkeden yaklaşık 400 sporcunun katıldığı şampiyonayı Fransa birinci sırada tamamlarken, ikinciliği Gürcistan, üçüncülüğü ise Rusya aldı. 5 sporcuyla şampiyonaya katılan Türkiye ise büyük bir başarı kazanarak 2 bronz madalyanın yanı sıra, 2 de Avrupa 5’inciliği kazanarak şampiyonayı 14. sırada tamamladı.

FATİH UYSAL: “HEDEFİMİZ 2016 RİO OLİMPİYATLARI’NDA MADALYALAR ALMAK”
Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal şampiyonanın ardından İHA muhabirine yaptığı açıklamada, bundan böyle sporcuların başarılarına göre şampiyonlara götürme kararı aldıklarını, madalya ümidi olan sporcuları şampiyonalara götüreceklerini söyledi.
Uysal, hedeflerini ise şöyle aktardı:
“Hedefimiz önce önümüzdeki Haziran ayında Mersin’de düzenlenecek olan Akdeniz Oyunları, ardından ise 2016 Rio Olimpiyatları’nda madalyalar kazanmak.” Macaristan’daki şampiyonası da değerlendiren Uysal, “Şampiyona bizim açımızdan gayet başarılı geçti. Tarihimizde ilk kez bronz madalya maçlarına bu sıklette yarışan iki sporcumuz çıkarak birbirleriyle mücadele etti. Dolayısıyla bir sporcumuz bronz madalya kazanırken, diğer sporcumuz ise 5. Oldu” açıklamasında bulundu.

HALDUN EFEMGİL: “TÜRK JUDOSU 2016 YILINA KADAR ÇIKIŞ YAKALAYACAK”
Şampiyonanın ardından konuşan Milli Takım Antrenörü Haldun Efemgil ise, 2 madalya kazandıkları Budapeşte’deki Avrupa Şampiyonası’nda 4 madalya çıkaramamalarının üzüntüsünü yaşadıklarını, sadece 5 sporcuyla geldikleri şampiyonada 4 sporcunun da derece yapması, 73 kilodaki Hasan Vanlıoğlu’nun Sloven rakibinin şampiyon olmasının bu şampiyonanın ne denli zorlu geçtiğinin göstergesi olduğunu açıkladı.
Efemgil, “Türk judosu 2016 Rio Olimpiyatları’na kadar çıkış yakalayacak” diye konuşarak, gayretli bir çalışma başlattıklarını, bu çalışmanın meyvelerini önümüzdeki yıllarda toplayacaklarını kaydetti.

EBRU ŞAHİN: “2016 RİO OLİMPİYATLARI’NDA ALTIN MADALYA KAZANMAK İSTİYORUM”
Büyüklerde ilk kez Avrupa Şampiyonası’na katılan ve bronz madalya kazanarak Avrupa 3. olan Ebru Şahin, “Altın madalyayı kaçırdım, ancak hedefim 2016 Rio Olimpiyatları’nda altın madalya kazanmak” diye konuştu.
Şanlı, bu hedefini çok çalışarak yakalamak istediğini, kendilerine bu imkanı tanıyan Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal’a teşekkür ettiğini söyledi.

ZEHRA BELKIS KAYA: “BUNDAN BÖYLE TÜM ŞAMPİYONALARDAKİ HEDEFİM ALTIN MADALYA”
Budapeşte’deki Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’ye bronz madalya kazandıran +78 kilodaki bayan sporcu Zehra Belkıs Kaya ise, Budapeşte’de ikinci kez kariyerindeki bronz madalyayı kazandığını belirtti.
Kaya, bundan sonraki bütün şampiyonlarda altın madalyayı hedeflediğini vurgulayarak, “Özellikle Mersin’de düzenlenecek olan Akdeniz Oyunları’nda ve 2016 Rio Olimpiyatları’nda ülkeme altın madalyalar kazandırmak istiyorum” diye konuştu.
Türkiye Judo Milli Takımı kafilesi bugün gece geç saatlerde Türkiye’ye dönecek.
(İHA)