BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Türk Kızılayından selzedelere yardım

Türk Kızılayı, Hatay ve Silifke'de şiddetli yağışlar nedeniyle oluşan selden zarar gören vatandaşlar için yardım çalışmaları başlattı.

Abone ol

Türk Kızılayı, Hatay ve Silifke'de şiddetli yağışlar nedeniyle oluşan selden zarar gören vatandaşlar için yardım çalışmaları başlattı.

Türk Kızılayından yapılan yazılı açıklamaya göre, Hatay'a intikal eden Türk Kızılayı Doğu Akdeniz Bölge Afet Yönetim Merkezi öncü ekibi, 400 kişi için yiyecek dağıtımına başladı. Ayrıca İskenderun Yerel Afet Yönetim Merkezi tarafından 500 battaniye, 100 mutfak seti ve 100 yatak ile Doğu Akdeniz Afet Yönetim Merkezi'nden 150 yatak Hatay'a sevk edildi.

Mersin'in Silifke İlçesi'nde ise su baskınına maruz kalan hanelerde yaşayan mağdur vatandaşlar için Doğu Akdeniz Bölge Afet Yönetim Merkezi tarafından battaniye ve içme suyu yardımı yapıldı.

Ayrıca, Silifke Kaymakamlığının talebi üzerine yağışlardan etkilenen diğer bir yerleşim merkezi Arkum Beldesi'nde 45 aileye, Türk Kızılayı Silifke Şubesi tarafından gıda paketi ve battaniye dağıtıldı.

TÜRK KIZILAYI SICAK YEMEK DAĞITTI

Türk Kızılayı tarafından Hatay'da sağanak yağışta evleri zarar gören ailelere yemek dağıtımı yapıldı.

Türk Kızılayı Akdeniz Bölgesi Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi Sözcüsü Günay Savaşlı, Altınçay Mahallesi'nde yemek dağıtımı öncesi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün geceden itibaren kentte etkili olan sağanak yağışta evleri ve iş yerleri zarar gören vatandaşlara destek olmak amacıyla kente geldiklerini söyledi.

Bugün ve yarın belirlenen program kapsamında selde zarar gören vatandaşların evlerine giderek, yemek dağıtımını yapacaklarını belirten Savaşlı, 'Kızılayın doğal afetlerde her zaman vatandaşın yanında olduğunu bir kez daha hissettirmek istiyoruz. Antakya ve çevresinde ilk etapta 400 aileye sıcak yemek dağıtımı yapacağız' diye konuştu.