BIST 10.471
DOLAR 32,84
EURO 35,20
ALTIN 2.441,54
HABER /  GÜNCEL

Türk Kızılayı'ndan Reyhanlı çıkarması

Türk Kızılayınca, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamalar sonrası bölgeye 1 ikram aracıyla 25 kişilik uzman ekip yönlendirildi, tedaviler için gerekli kan ihtiyacının tamamı karşılandı.

Abone ol

Türk Kızılayı 'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Reyhanlı 'daki patlamaların hemen ardından insani yardım ekipleri ve yaralıların tedavilerinde kullanılacak kan ürünleri bölgeye gönderildi.

Genel Merkezin koordinesinde Antakya Şubesi, Gaziantep Ülke Alan Koordinatörlüğü ve Hatay İl Ekip Başkanlığından 22 uzman personelle Adana Bölge Afet Yönetim Merkezinden 1 ikram aracı ve 3 personelden oluşan 25 kişilik uzman ekip bölgede görevlendirildi.

Hatay merkezdeki üniversite hastanesine, Reyhanlı Belediyesi kent merkezine Kızılay çadırı kurularak vatandaşlara ve görevlilere kumanya dağıtıldı.

Reyhanlı Devlet Hastanesine kurulan Kızılay ikram aracı da görevli personele ve patlamadan etkilenen yaralı yakınlarına hizmet vermeye başladı.

KAN İHTİYACI KARŞILANDI

Türk Kızılayınca yaralıların tedavilerinde kullanılacak kan ürünleri hızla tedavilerin gerçekleştiği hastanelere ulaştırıldı. Tedaviler için gerekli kan ihtiyacının tamamı karşılandı.

Bölgedeki gelişmeleri yakından takip eden Türk Kızılayı ekipleri, ek ihtiyaçların karşılanması için de tüm hazırlıklarını tamamladı.