BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Türk kadınından özür diledi

TV Total” adlı komedi programının şovmeni Stefan Raab, alay ettiği Türk kadınından özür diledi

Abone ol

Alman “Pro-7” özel televizyonunda yayınlanan “TV Total” adlı komedi programının şovmeni Stefan Raab, mahkemenin özür dilemesini istediği Türk kadını Nil S'ye (29) bir özür mektubu gönderdi.

Bir programında, çocuğunu okuldan alan Nil S'nin görüntülerini yayınlayan ve kendisini uyuşturucu satıcısı olarak alaya alan Raab, Nil S'ye gönderdiği mektupta şunları yazdı: “Bir mizah programının sunucusu olarak insanlara şahsen hakaret etmeyi düşünemem. Ancak sizde böyle bir kanaat oluştuysa ve rahatsız olduysanız, bunun için üzüntülüyüm. Size ya da bir başkasına hakaret etmek gibi bir niyetim yoktu.”

Görüntülerinin televizyonda yayınlanmasından sonra çevresinde kendisiyle alay edildiğini ve psikolojik tedavi gördüğünü söyleyen Nil S, Raab'ın yazdığı özür mektubunu yetersiz bularak, “Sayın Raab yaptığı hatayı kavramamış” dedi.
Türk kadınının avukatı da, Raab'ın yazılı özrünü eleştirerek, ”mektubunda pişmanlıktan iz olmadığını, doğru dürüst bir özür bile dileyemediğini” söyledi.

Nil S'nin mahkemeye başvurması üzerine Raab, 20 bin avro tazminat ödemeyi ve yazılı olarak özür dilemeyi kabul etmişti. Raab'ın programına bugüne kadar Almanya'da yaşayan tanınmış Türkler, Sertab Erener ve Tarkan gibi ünlüler de konuk olmuş ve Raab, Eurovision nedeniyle Türkiye'den canlı yayın yapmıştı.

AA