BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Türk hocaların yabancı isyanı

NTV'de yayınlanan Yüzde 100 Futbol'a katılan Süper Lig antrenörleri yabancı meslektaşlarını eleştirdiler..

Abone ol

Güntekin Onay'ın sunduğu Rıdvan Dilmen'in de daimi konuk olduğu Yüzde 100 Futbol devre arasından istifa ederek Süper Lig'in deneyimli yerli hocalarını ağırladı..

Programa Bursaspor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu, Ankaraspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Çaykur Rizespor'un çiçeği burnunda hocası Rıza Çalımbay ve Antalyaspor'un futbol sorumlusu Yılmaz Vural katıldı..

Hocalar, programda genel olarak kulüplerin yabancı teknik direktör sevgisini ve sürekli hoca değiştirmelerini eleştirdiler..

Yılmaz Vural, 7 hafta maç kazanamamasına rağmen takımın başında kalmasını sadece yönetimin kendisine olan güveni olduğunu vurgularken diğer kulüplerde bu örneğin olmadığını söyledi..

Rıza Çalımbay da Çaykur Rizespor'u çok kötü bir yerde aldığını ancak devre arasında yapılacak takviyelerle Süper Lig'de kalacaklarını söyledi.. Çalımbay" Ben futbolcuyken Stankoviç ve Milne gibi hocalarla çalıştık. Onlar bizi şampiyon yaparken, gittikleri Anadolu takımlarında ise düşmeme mücadelesi verdiler. Ben Denizlispor'da görev aldığım zaman takım son sıralardaydı. Takımı kümede tuttuk ikinci sene başkanla konuştuğumda (eğer yine düşmemeye oynayacaksak ben bu işte yokum) dedim ve takımı UEFA Kupası'nda dördüncü tura kadar taşıdım" dedi..

Ankaraspor'un hocası Aykut Kocaman'da Süper Lig ve Türkiye Kupası programlarının yanlış düzenlendiğini belirterek devre arasına kupa maçlarının konulmaması gerektiğini savundu.. Kocaman şöyle konuştu : "8. ya da 9. Haftada biz Galatasaray'ın bir puan gerisindeydik onlar şampiyonluktan bahsederken bizim deridimiz ligi en iyi sırada bitirmeyi hedefliyorduk. Bunun nedeni de Türkiye'de futbol takımlarının yanlış yapılandırılmasından kaynaklanıyor. Kulüpleri yönetenler kendilerini takımların sahibi gibi görmedikçe bu işler düzelmez.."

Bursaspor'un teknik patronu Engin İpekoğlu ise yabancı hocalara tanınan şansların yerli hocalara da gösterilmesi gerektiğini savundu..