BIST 10.256
DOLAR 32,35
EURO 34,79
ALTIN 2.393,42
HABER /  GÜNCEL

Türk futbolunun kaderi onlara bağlı

Şike iddialarını araştıracak olan Etik Kurulu'nun üyeleri belli oldu...

Abone ol

Şike operasyonuyla ilgili belgelerin Futbol Federasyonu'na gelmesinden sonra tüm gözler tarihi kararı verecek olan Etik Kurulu'na çevrildi. Futbolseverlerin pek de tanımadığı 5 kişilik kurul, belgeleri inceleyecek ve lige ilişkin kararı verecek ve adı şike iddialarına karışan kulüplerin kaderini belirleyecek.

İŞTE KURULDAKİ O ÜYELER

Başkan: Prof. Dr. Oğuz Atalay
Başkanvekili: Yrd. Doç. Dr. Burak Oder
Raportör (Sözcü): Avukat Mertay Kugay
Üye: Prof. Dr. İlyas Doğan
Üye : Avukat Kemal Işkın Keleşoğlu

ETİK KURULU'NUN GÖREV VE YETKİLERİ

Şike soruşturmasının ardından adı şike iddialarına karışan kulüplerin kaderi ve ligin başlangıcına ilişkin kararı verecek olan heyetin görev ve yetkileri şöyle:

1- Etik Kurulu, TFF Başkanı'nın teklifi ve Yönetim Kurulu'nun kararı ile seçilecek bir başkan, 4 asil ve 4 yedek üyeden oluşuyor. Üyelerin tamamının 5 yıllık hukukçu olması ise zorunlu. Kurul, Türk futbolunun etik ve marka değerinin korunması, toplumdaki saygunluğunun zedelenmesinin önüne geçilmesi konusunda hukuki denetikleri yapar.

2- Etik Kurulu'nun görev süresi 4 yıldır.

3- Etik Kurulu'nun hiçbir üyesinin yerine, istifa etmediği veya çekilmiş sayılmadıkça yenisi atanamaz.

4- Etik Kurulu toplantı yeter sayısı üçtür. Kararlar toplantıda hazır bulunan üyelerin salt çoğunluğuyla alınır.

5- Etik Kurulu üyeleri, üyelikleri süresince Genel Kurul delegesi olamaz. TFF kurul veya organında görev alamaz.

6- Etik Kurulu, çalışma usul ve esasları TFF Yönetim Kurulu tarafından hazırlanan Etik Kurulu'na Talimatı'nda belirlenir.

İNCELEME NE KADAR SÜRECEK?

Fanatik'in haberine göre, Etik Kurulu 26 adet klasörü inceleyip, federasyona raporunu sunacak. İnceleme kapsamında bazı isimlerinde ifadelerinin alınması bekleniyor. İfade alma süreci uzatacağından, incelemelerin en iyi ihtimalle 2 hafta sürmesi bekleniyor. Federasyondan çıkacak kararlara itiraz etmek isteyenler Tahkim Kurulu'na başvurabilcek.