BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.442,43
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Türk Eğitim-Senden dava

Türk Eğitim-Sen, sözleşmeli öğretmenlerle ilgili bir hükmün iptali için dava açtı.

Abone ol

Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı'nın sözleşmeli öğretmenlerle ilgili genelgesindeki bir hükmün iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açtı. Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 4 Temmuz 2006'da sözleşmeli öğretmenlerle ilgili bir genelge yayınladığı anımsatılarak, genelgenin sözleşmenin feshi başlıklı maddesinde, ''Taraflar, bir ay önce ihbar etmek şartı ile sebep göstermeksizin sözleşmeyi her zaman feshedebilir'' hükmünün bulunduğu belirtildi.

Bu hükmün iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açıldığı bildirilen açıklamada, Danıştay'a sunulan dava dilekçesine de yer verildi. Dilekçede, düzenlemenin ''kanuna, hukuka ve adalete aykırı'' olduğu savunularak, ''İdarenin sebep göstermeksizin sözleşmeyi her zaman feshetme yetkisinin olması, özel hukuk kişilerinden olan hizmeti ifa eden memurların geleceğe tedirgin bakmalarına sebebiyet vermektedir'' denildi.

Dava dilekçesinde, zorunlu sebepler gösterilmeden gerekçesiz olarak sözleşmenin sona erdirilemeyeceği, düzenlemenin normlar hiyerarşisine de aykırı olduğu kaydedildi. Dilekçede, sosyal ve ekonomik güvencelerin toplum barışını sağlamak için eğitim çalışanlarına verilmesinin ana kural olduğu vurgulandı.