BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Kandoğanın hayranı çok

Meclis TV'nin görüşmeleri canlı yayınlaması milletvekillerini olumlu yönde etkiliyor.

Abone ol

Bu imkandan en fazla yararlanan vekillerin başında DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan geliyor.

Meclis'in renkli simalarından olan Kandoğan, günde ortalama 5-6 kez kürsüye çıkarak düşüncelerini anlatıyor. Genel Kurul açıldığında salona giriyor, kapanana kadar da zaruri bir ihtiyaç olmazsa çıkmıyor. Meclis'teki tüm tartışmalarda sesi duyuluyor, neredeyse her tasarıda muhalefet edecek bir nokta buluyor. DYP'li vekilin son yasama yılında toplam 60 saat konuştuğu tahmin ediliyor. "Kürsüye en çok çıkan vekil' unvanını elinde bulunduran Ümmet Kandoğan'ı Meclis TV sayesinde bütün Türkiye tanıyor.

Yayınların özellikle köy kahvelerinde çok izlendiğine işaret eden DYP'li vekil, binlerce hayranı olduğunu, her gün yüzlerce tebrik mesajı aldığını ifade ediyor. Kandoğan, “Anadolu'da binlerce hayranım var. Son 8 ayda Türkiye'nin 73 ilini gezdim. Her yerde insanlar 'sizi tanıyoruz, çok iyi çalışıyorsunuz, size hayranız' diyorlar. Beni her gün onlarca insan yolda durdurup tebrik eder. Bazı gittiğim yerlerde insanlar 40 metre öteden 'Ümmet Bey gelmiş' diye bağırıyor.” diyor.

Ümmet Kandoğan, yoğun Meclis mesaisini anlatırken çoğu kez günü sabah kahvaltısıyla tamamlamak zorunda kaldığını aktarıyor. Grubu bulunmayan partide milletvekilliği yapmanın zorluklarına değinen Kandoğan, bu zorlukları büyük mücadelelerle aştığını kaydediyor. DYP'li vekil, Genel Kurul'da devamlı bağırarak konuşmasını ise şöyle izah ediyor: “Yüksek sesle konuşmam karşımdakini etkilemeye ve ikna etmeye yönelik bir yöntem. Genel Kurul salonu sıcak, milletvekilleri gevşiyor. Onların dikkatini çekmek zor; ben de yüksek sesle konuşmanın yanında vücut dilimi kullanıyorum.”

Kaynak: www.zaman.com.tr