BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,73
ALTIN 2.416,82
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Türk Eğitim Sen mitinge hazırlanıyor!

Hükümet toplu sözleşme masasında öğretmenlere ek ödemeyi vermezse Türk eğitim sen tarihin en büyük öğretmen mitingini yapmaya hazırlanıyor.

Abone ol

Hükümet toplu sözleşme masasında öğretmenlere hak ettikleri ek ödemeyi vermezse Türk eğitim sen tarihin en büyük öğretmen mitingini yapmaya hazırlanıyor.

Ankara kulislerinde bu aralar konuşulan tek şey var o da, toplu sözleşme masasında hükümetin aldığı olumsuz karar halinde sendikaların ne yapacağı..

Kulislerden gelen bilgiye göre Türk eğitim sen toplu sözleşme masasından öğretmenler adına tatmin edici bir ek ödeme kararı çıkmazsa, Ankara'da tarihin en büyük öğretmen mitingini yapma kararı alacak.

Öğretmenlerin beklentisi ise bütün sendikaların alanlara inerek ortak hareket etmesi.

Maliye Bakanının yaptığı bugünkü açıklamaya karşı sendikalardan nasıl tepki geleceği merak konusu. Yetkili Sendika Memur-Sen ve Eğitim Bir Sen'in bu konuda nasıl bir tavır sergileyeceği herkes tarafından dikkatle takip ediliyor. Memurlar.biz'inhaberine göre, Eğitim Bir Sen'in tabanından gelen tepkilerde hükümetin bakanlarının bu açıklamalarına karşı neden sessiz kaldığı ve çok ciddi eylem kararı alıp almayacağı, nasıl bir tepki göstereceği ve tavır alacağı şeklinde.

Önümüzdeki günlerde Ankara daha da ısınacak ve baharla birlilkte tüm sendikalar meydanlara inecek gibi görünüyor.