BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,09
ALTIN 2.471,33
HABER /  DÜNYA

Türk doktorlar şoke oldu

Gönüllü olarak Gazze'ye giden doktor şoke olmuş durumda; "41 yıllık doktorum ama bir vücutta bu kadar ağır vaka hiç görmedim..."

Abone ol İsrail'in ağır bombardımanına 3 hafta süreyle maruz kalan, yıkılan, yanan Gazze Şeridi'nde, ateşkesin sağlanmasından birkaç gün önce Mısır'ın ara ara kapıları açmasıyla bölgeye girebilen, aralarında Türklerin de bulunduğu çok sayıda doktor yoğun şekilde çalışıyor.

Gazze, tanınmayacak halde.
Kentte sağlam tek bir bina bile
kalmadı. Kadınlar enkazlardan
işe yarar eşyalar topluyor.

İÇLER ACISI HALİ GÖRMEK
İÇİN TIKLAYIN!

Doktorlar, savaş sırasında olağanüstü bir çabayla gece gündüz uyumaksızın yaralıları tedavi eden Gazzeli doktorlara nefes aldırırken, gelen yabancı hekimler arasında, günlerce Kahire'de bekledikten sonra İHH İnsani Yardım Vakfı'nın organizasyonuyla Gazze'ye girebilen Türk doktor ve sağlık ekipleri de yer alıyor.

Ekibe Antalya'dan katılan Cerrah ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Hasan Öz (64) gördüklerini şöyle anlatıyor;  "41 yıllık cerrahım, ama bir insan vücudunda bu kadar ağır vaka hiç görmedim. Ateşkes oldu ama bugün (dün) bir genç vurulmuş... 22-23 yaşlarında, onu getirdiler. Gencin vücudunun büyük bir bölümü parçalanmıştı."

Öz, 4 gündür Gazze'de olduğunu, 10'dan fazla ameliyata girdiğini de aktardı. Kudüs hastanesine de gittiklerini belirten Öz, hastaneyi "yanmış, sadece duvarları kalmış" diye tarif etti.

Doktor Öz, genel olarak Gazze'nin durumunu anlatırken de "İnanın taş üstünde taş kalmamış. Bakanlık binaları, sivil halkın evleri, her yer bombalanmış" dedi.

Doktor Hasan Öz, İHH'nin bir ilanını gördüğünü, Alman olan eşiyle konuştuğunu, onun da "Git" dediğini ve böylece Gazze'ye geldiğini anlattı.

"HAYATIM BOYUNCA UNUTAMAYACAĞIM"

Türk doktorlardan, adını sadece "Selçuk" olarak veren aile hekimi de "Türkiye'den 3 doktor geldik. İnsaniyet namına buradayız" dedi.

Gazze'deki ilk izlenimini, "Hayatım boyunca unutamayacağım" sözleriyle aktaran doktor Selçuk, "7 yıllık doktorum. Türkiye'de bir tek tren kazalarında bu tür vakalara rastlarsınız. Gazze'deki yaralıların durumu, tren çarpmıştan da beter" diye konuştu.

Gazze'de yaralıların arasında çok fazla sayıda çocuk olduğunu kaydeden Selçuk, "İçler açısı... Kolunu, bacağını kaybetmişler. Ama yine de bir şey gözlüyorsunuz; Moralleri çok iyi, yüksek" dedi.