BIST 10.248
DOLAR 32,31
EURO 34,76
ALTIN 2.395,71
HABER /  GÜNCEL

Türk diplomatlara silah uyarısı

Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği'nde çalışan görevliler birer birer görüşmeye çağrıldı. Neden ise...

Abone ol

AFP haber ajansının Danimarka'nın Politiken gazetesine dayandırdığı haberine göre, ROJ TV davasının sanıklarından biri, geçen duruşmada bir büyükelçilik çalışanının mahkemeye üzerinde silahla geldiğini fark ederek, bunu savunma avukatlarına bildirdi.

Avukatlar da bu durumu mahkeme heyetine aktardı. Bunun üzerine, büyükelçilik çalışanları PET tarafından görüşmeye çağırıldı.

Danimarka Yargıçlar Birliği Başkanı Mikael Sjoeberg, Politiken gazetesine yaptığı açıklamada, "Bu kesinlikle kabul edilemez. Diplomatların hiçbir ayrıcalığı yoktur. Üzerinizde silah taşıyamazsınız, özellikle de bir mahkeme salonunda" dedi.

Diplomatik meselelerden sorumlu olan PET yetkilileri, Türk büyükelçiliği çalışanlarının dün toplantıya çağırıldığını belirtti. Yetkililer, "Türk Büyükelçiliği bir toplantıya çağırıldı. Kendilerine Danimarka'da bir mahkemeye bir daha kesinlikle silah sokmamaları gerektiği söylendi" dedi.

PET yetkililerinin Politiken'e yaptığı açıklamada ayrıca bütün büyükelçilik personelinin silah lisanslarının incelemeye alındığı da ifade edildi.