BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Türk bayrağına çirkin saldırı

Türk bayrağını indiren kimliği belirsiz kişiler, bayrağı yakıp, parçaladıktan sonra okulun duvarlarına PKK terör örgütünü öven yazılar yazdı.

Abone ol

ŞANLIURFA’nın Siverek İlçesi’nde, ilköğretim okulu bahçesindeki direkte bulunan Türk bayrağını indiren kimliği belirsiz kişiler, bayrağı yakıp, parçaladıktan sonra okulun duvarlarına PKK terör örgütünü öven yazılar yazdı. Tepkiye yol açan olay ardından göndere yeni bayrak çekilirken, saldırganların belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

Siverek’in Kesmekaya Köyü’nden gece geç saatlerde jandarma ihbar hattını arayan bir kişi, köydeki ilköğretim okulu bahçesinde bulunan bayrağın, kısmen yakılıp parçalandığını ve duvarlara PKK lehine yazılar yazıldığını söyledi. İhbarın ardından köye giden jandarmalar yaptığı incelemede, bahçedeki Türk bayrağının direkten indirilip, yıldız bölümünün yakıldığını, ay bölümünün yırtıldığını, okul bahçesinin duvarına ise kurşun kalem ile PKK lehine yazılar yazıldığını saptadı. Çevrede inceleme yapıp, köy sakinlerinin bilgisine başvuran jandarma, bahçedeki direğe astığı yeni bayrağı göndere çekti.

Jandarma soruşturma kapsamında olayı gerçekleştirebileceği iddia edilen 4’ü 18 yaşından küçük 9 kişinin ifadesini aldı. Şu ana kadar saldırının kim ya da kimler tarafından yapıldığı belirlenemezken, jandarmanın soruşturması devam ediyor.