BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,96
ALTIN 2.421,77
HABER /  GÜNCEL

Türk askerlerinin kışlık kıyafetini komutan tek tek anlattı

TUNCELİ'de 2 askerin donarak şehit olmasının ardından gözler askerin giydiği kıyafetlere çevrildi. Askerlerin giydiği kıyafetleri tek tek tanıtan Jandarma Lojistik Komutanı Münir Güzel, elbiselerin olumsuz hava koşullarına göre üretildiğini söyledi.

Abone ol

TUNCELİ'de donarak şehit olan askerlerimizin kıyafetlerinin yetersiz olduğu iddiaları vardı. Jandarma Lojistik Komutanı Münir Güzel bugün medyanın önüne çıktı ve askerlerin kış şartlarında operasyonlarda giydikleri kıyafetleri anlattı.

Komutanın aktardığına göre askere kışlık teçhizat olarak verilen malzemeler onları eksi 40 dereceye kadar koruyor. Soğuk iklim kıyafetleri ise eksi 15 dereceye kadar askerin donmadan hareket etmesini sağlıyor. Bunlara ek olarak giyilebilir uyku tulumları da bu yıl askere dağıtılmaya başlandı.

İşte Jandarma Lojistik Komutanı Güzel'in askerin kıyafetine ilişkin verdiği ayrıntılı bilgiler:

-"Jandarma Özel Harekat ve Komando birliklerimiz her türlü iklim ve arazi koşullarında görev yapabilecek şekilde eğitilmektedirler. Olumsuz hava koşullarından etkilenmemek için gerekli kıyafet ve teçhizat için de donatılmışlardır. 

-Tam teçhizatlı bir komando personelimiz soğuk iklim elbisesi içinde, soğuk iklim eldiveni, soğuk iklim botu giymiş vaziyette.

-Soğuk iklim kıyafetinden ayrı olarak çift katlı polar mont ve ısınmayı artırıcı kar başlığı. Karlı havalarda da beyaz başlık olarak kullanılmaktadır. Ayrıca yağışlı havalarda kardan korunmak amacıyla panço kıyafetimiz mevcuttur.

-Hepsini birlikte kullandığımızda eksi 40'a kadar koruma sağlamaktadır. Uyku tulumlarımız, dağ çadırlarımız mevcut. Ayrıca bunlara ilave alarak yeni tip soğuk iklim kıyafeti tüm birliklerimize geçen hafta itibariyle gönderildi. Pusu ve mevzi için giyilebilir uyku tulumu tedariklerine de başladık.

YENİ SOĞUK İKLİM BOTLARI GELİYOR
Yine soğuk iklim botlarının, koruyucu özelliklerini artırıcı planımız ARGE kapsamında yapıldı, birliklerimize ulaştırmayı hedefliyoruz. Soğuk havalarda kimyasal vücut ısıtıcıları da mevcuttur. Uyku tulumu eksi 40. Eksi 15-10. Kar elbisesi ve pançoyu aldığımızda eksi 40'a kadar muhafaza imkanı sağlamaktadır.

Donarak şehit olan askerlere ilişkin Süleyman Soylu'dan açıklamalar