BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Türk adaylar iddialı

Kosova’da 3 Kasım tarihinde düzenlenecek yerel seçimlere, 7 belediyede 110 meclis adayı ile katılan Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP), P...

Abone ol

Kosova’da 3 Kasım tarihinde düzenlenecek yerel seçimlere, 7 belediyede 110 meclis adayı ile katılan Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP), Priştine’de belediye meclis üyeliği adaylarını tanıttı. KDTP, aday tanıtımının ardından Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir kutlama programı düzenledi.
Belediye seçimlerine yönelik kampanyaların sona ermesine kısa bir süre kala KDTP Priştine Belediye Meclisi adaylarının tanıtımını yaptı. Gençlik ve Spor Sarayı’nda düzenlenen tanıtım programına halk yoğun ilgi gösterdi. Gecede, başta KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar olmak üzere, milletvekilleri Müfera Şinik, Fikrim Damka, Enis Kervan ve partinin şube başkanları da hazır bulundu.
İki bölümden oluşan programın ilk bölümünde tanıtımı yapılan KDTP Priştine Belediye Meclisi adayları büyük alkış aldı. Adayların tanıtımının ardından, belediye meclis adayları adına konuşan Abdullah Çarıkçı, Priştine’de Türk halkının "akıllı" olduğunu ve KDTP’nin Türklerin haklarının "gerçek savunucusu" olduğunu belirtti.

“TÜRKLERİN KARŞILAŞTIĞI SORUNLARI ÇOK İYİ BİLİYORUM”
Diğer bir belediye meclis adayı olan Türkan Badivuku, Priştine Belediyesi’nde 30 yıldan bu yana çalıştığını, dolayısıyla Türk halkının hangi sorunlarla karşı karşıya geldiğini çok iyi bildiğini ve bu sorunların üstesinden gelinmesini sağlayacak çözümlerin de KDTP’de bulunduğunu söyledi.
“Sizler bizim gücümüz, sizler bizim öncümüzsünüz. Sizler olmazsanız bizler de var olmayız” diyen KDTP Priştine Şube Başkanı ve Kosova Sanayi ile Ticaret Bakan Yardımcısı Cüneyt Ustaibo ise, KDTP olarak yerel seçimlerde başarılı olacaklarına inandıklarını kaydetti. Ustaibo, belediye evraklarının Türkçe olması, istihdam ve hakların korunması için mücadele etmeye devam edeceklerine de vurgu yaptı.

“GÜCÜMÜZÜ GÖSTERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Son olarak söz alan KDTP Genel Başkanı ve Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, “Bundan sonra da halkımız için çalışmaya ve Priştine Belediyesi’nde de gücümüzü göstermeye devam edeceğiz. Tek istediğimiz eğitimimize gereken ilginin gösterilmesi, öğrencilerimizin en iyi şartlarda okuması, tarihi eserlerimizin korunması ve derneklerimizin güçlenmesidir” dedi.
Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Yağcılar, KDTP’nin Türk halkı için gereken çalışmaları yaptığını bundan sonra başkalarının bu çalışmaların üzerine yalnızca bişeyler katabileceğini ifade etti.
Konuşmaların ardından tanıtım programı çerçevesinde TRT sanatçıları Rüstem Avcı, Çimen Yalçın ve Yeşim Köksal konser verdi. Müzik ziyafetinin yaşandığı gecede halk ve KDTP yetkilileri hep birlikte halay çekti.
(İHA)