BIST 10.899
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.447,99
HABER /  DÜNYA

Pompalı tüfekli soygun kamerada

Adana’da, pompalı tüfekli ve tabancalı iki kişinin kuyumcuyu etkisiz hale getirerek 1 kilo altın ve 6 bin lira para çalıp kaçtığı soygun, gü...

Abone ol

Adana’da, pompalı tüfekli ve tabancalı iki kişinin kuyumcuyu etkisiz hale getirerek 1 kilo altın ve 6 bin lira para çalıp kaçtığı soygun, güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.
Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Ova Mahallesi’nde 28 Ekim günü meydana geldi. İddiaya göre, saat 12.09 sıralarında Şakirpaşa Caddesi üzerinde Berfin Kuyumculuk’a gelen kar maskeli, pompalı tüfekli ve tabancalı iki kişi, kuyumcuyu etkisiz hale getirdi. Tabancalı soyguncu tabancasını tezgahın üzerine koyarak vitrindeki altınları çantaya doldururken, bu arada korkan kuyumcu ise tezgahın altına saklandıktan sonra kaçtı. Pompalı tüfekli soyguncu ise kuyumcuda bulunan iki kişiyi etkisiz hale getirdi. Kuyumcunun kaçmasıyla birlikte iyice rahatlayan tabancalı soyguncu, altınları aldıktan sonra kasayı açıp 6 bin lira parayı da çantaya doldurdu. Pompalı tüfekli soyguncu ise kapıda bekleyerek vatandaşların gelmesini engelledi. Soyguncu havaya da bir el ateş etti.
Soyguncular yaklaşık 45 saniye içinde 1 kilo altın ve 6 bin lira para alarak kayıplara karıştı. Bu anlar ise kuyumcunun güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.
Olaydan sonra kuyumcu sahibi Ayten Yel sinir krizleri geçirdi. Polis hemen olay yerine gelerek operasyon başlatırken, mahalleyi havadan ve karadan ablukaya aldı. 3 kişi gözaltına alınırken, 2’sinin olayla ilgisi olmadığı anlaşıldı. Bir kişinin ise sorgusu devam ediyor.
(İHA)