BIST 10.083
DOLAR 32,47
EURO 34,84
ALTIN 2.436,24
HABER /  GÜNCEL

Turgut Özal'ın otopsi raporu açıklandı

Adli Tıp'ın Turgut Özal raporu ile ilgili olarak Başsavcılık yazılı açıklama yaptı. İşte kamuoyunun merak ettiği sorunun yanıtı;

Abone ol

İNTERNETHABER - 19 yıl sonra mezarından çıkarılıp otopsi yapılan Turgut Özal ile ilgili Adli Tıp raporu açıklandı.

Başsavcılık tarafından açıklanan rapor kamuoyunun yanıtını merak ettiği "zehirlendi mi?" sorunun cevabını tatmin edici bir şekilde veremedi.

ÖLÜM SEBEBİ NET DEĞİL

Rapora göre mevcut bilgi ve bulgular ile Özal'ın kesin ölüm sebebinin tespit edilemediğine oy birliğiyle mütala edildiği bildirildi. Otopsi hemen yapılmadığı için ölüm sebebi net değil ifadesi kullanıldı.

Başsavcılığın açıklaması:

*Ölüm sebebi kesin olarak tespit edilemedi.

*Öldürüldüğüne dair delil bulunmadı

*Zehirlenmeye dair bulguya rastanmadı

*Radyoaktif maddeye ilişkin delil bulunmadı

*Soruşturmaya devam edilecek

ÖLÜM SEBEBİ NEDEN SAPTANAMADI?

İşte nedeni;

Adli Tıp Kurumu raporunda ölümün hemen sonrasında gerekli otopsi işleminin ve ölü üzerinden derhal alınması gerekli kan, idrar ve doku örnekleri gibi materyallerin alınarak incelemelerinin yapılmamış olması nedeniyle kesin ölüm sebebinin saptanamadığının bildirilmiş olması nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından dosyada mevcut Adli Tıp Kurumu raporu diğer bulgu ve deliller ışığında soruşturmaya devam edilerek, muktezaya bağlanacaktır.

ADLİ TIP UZMANLARI NE DEDİ?

Turgut Özal'a 19 yıl sonra otopsi yapıldı. Çıkan sonuç kimseyi tatmin etmedi. Zira rapor "öldürülme bulgusu yok" diyor ama zehirlenme iddialarını da net bir şekilde çürütmüyor.
Haliyle de rapor açıklandığı anda tartışma konusu oldu. Adli Tıp uzmanlarının yaptığı yorumları okumak için( TIKLAYIN)

ESKİ SAĞLIK BAKANI HALİL ŞIVGIN'DAN ÖZAL AÇIKLAMASI

Eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın Samanyolu Haber'e yaptığı açıklamada başa dönülerek yeni ve sağlıklı araştırma yapılması gerektiğini açıkladı. Şıvgın'ın yaptığı açıklamalar için TIKLAYINIZ

ÖZAL'IN YOL ARKADAŞI RAPORU DEĞERLENDİRDİ

Turgut Özal'ın yol arkadaşı Eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Ekrem Pakdemirli Samanyolu Haber'de Adli Tıp raporunu değerlendirdi.

Pakdemirli, 'Bu rapor kafamdaki soruların hiçbirini silmedi' dedi.O açıklamaları okumak için TIKLAYINIZ