BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,83
ALTIN 2.391,96
HABER /  GÜNCEL

Turgut Özal mezarı başında anılıyor!

Türkiye Cumhuriyeti'nin 8. Cumhurbaşkanı Özal'ın sevenleri Anıt Mezarı başında...

Abone ol

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümünün ardından 19 yıl geçti. 17 Nisan 1993'te hayatını kaybeden 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 19. yılında dualarla anılıyor.

Topkapı'daki anıt mezara gelen Semra Özal, Özal Ailesi ve Turgut Özal'ın sevenleri, Merhum Cumhurbaşkanı'nın İstanbul Topkapı'daki mezarı başında toplandı.

Başbakan Erdoğan'ın mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin değişim ve dönüşümünde, kalkınmasında, dünyaya açılmasında büyük gayretler sarf eden Turgut Özal'ın, yaptığı reformlarla da demokrasi tarihinde derin izler bıraktığını belirtti.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefatının 19. yılı sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Başbakan Erdoğan'ın mesajı şöyle:

''Türkiye'nin değişim ve dönüşümünde, kalkınmasında, dünyaya açılmasında büyük gayretler sarf eden Turgut Özal, yaptığı reformlarla da demokrasi tarihimizde derin izler bırakmıştır. Vizyonuyla, kişiliğiyle milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinen merhum Özal'ın hizmetleri, inanıyorum ki aziz milletimiz tarafından ebediyen hatırlanacaktır.

Bu düşüncelerle 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı, vefatının yıl dönümünde rahmetle, saygıyla anıyorum.''