BIST 10.561
DOLAR 32,27
EURO 35,03
ALTIN 2.479,54
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Türbanlı aday adayından ilginç sözler

AK Parti'den Giresun adayı olmak için başvuran türbanlı aday gerekirse başını açacağını söyledi

Abone ol

AK Parti'den milletvekili olmak için başvuru yapan türbanlı kadın aday gerilim taraftarı olmak istemediğini belirterek gerekirse türbanını çıkaracağını söyledi.

Giresun'dan aday adayı olan Nilüfer Demir, "Genel Başkanım ne derse, kapalı ya da açık, onların verdiği her karara uyabilirim. Genel Başkanımın dediği her doğrultuda ben hareket ederim. İçtüzük ne uygulamamızı gerektiriyorsa" dedi.

AK Parti'de genel seçimde milletvekili aday adayı olmak için 800'ün üzerinde kadın başvuruda bulundu. Bu kadınlardan biri de Giresun'dan Nilüfer Demir. Lise mezunu, iki çocuk annesi olan Demir AKP Giresun İl Örgütü'nün de kadın kolları kurucu üyesi.

AK Parti'nin az sayıda türbanlı kadın aday adayı arasında bulunan Demir bu konuda şunları söyledi:
"Başörtü takıyorum. Ama ben daha önce Kadastro Müdürlüğü'nde çalışırken de daireye gidene kadar kapıyordum, dairede açıyordum. Zaten listeye girersem gerilim taraftarı olmam. Genel Başkanım ne derse, kapalı ya da açık, onların verdiği her karara uyabilirim. Genel Başkanımın dediği her doğrultuda ben hareket ederim. İçtüzük ne uygulamamızı gerektiriyorsa" dedi.

Demir'in adaylık nedenleri ise şöyle:
"Bayanların sadece evde oturup çocuk yapan, ev işi yapan bir şeyden anlamayan şeklindeki algıyı aşmak için, ev hanımı da olsa kendilerini her alanda gösterebileceğini ispatlamak için aday adayı oldum."