BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.393,38
HABER /  GÜNCEL

Tüp bebeğin nabzı Türkiye'de atacak

Tüp bebek ve genetik alanında çalışan dünya çapındaki bilim adamları, İstanbul’da toplanıyor. 13. Dünya Tüp Bebek ve Genetik Kongresİ 26 Mayıs'ta başlayacak.

Abone ol

26 Mayıs’da başlayacak olan 13. Dünya Tüp Bebek ve Genetik Kongresi’nin Onursal Başkanlığını, tüp bebeğin babası olarak bilinen, Prof. Dr. Robert G. Edwards yapacak.

Tüp bebek ve genetiğin nabzı Türkiye’de atacak. 13. Dünya Tüp Bebek ve Genetik Kongresi, 26 Mayıs’ta İstanbul’da Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde toplanıyor. Başkanlığını Prof. Dr. Timur Gürgan’ın yaptığı kongrede kısırlık alanındaki önümüzdeki 5 yıl içinde olabilecek gelişmeler de açıklanacak:

“İnsan hayatı uzarsa, kadın hayatı uzarsa, belli yönde üreme fonksiyonlarının durma zamanı da uzayacağı için, kadın çok daha uzun zamanda çocuk sahibi olabilecek. İnsanların genetik sırları çözüldüğü zaman ona bağlı hastalıklar erken tespit edilip ortadan kaldırılabilecek, hastalıklar önlenebilecek. Üçüncü diyelim insan daha uzun süre hastalıksız yaşayabilecek veya kadının menopozu çok daha geç zamanlarda ortaya çıkabilecek.”

Onursal başkanlığını dünyada ilk tüp bebeğin doğumunu sağlayan Robert G. Edwards’ın üstlendiği kongrede 100 önemli bilim adamı sunum yapacak:

“Eskiden tüp bebek teknolojilerini biz kısır çiftleri tedavi etmek için ortaya çıkmış bir tedavi olarak görüyorduk ama gelişmeler öyle gösterdi ki, artık tüp bebek laboratuvarlarının ve teknolojilerinin ayrı bir görevi var. Çünkü, insan üremesiyle ilgili olan bütün bilgileri de bu sayede öğrenmeye başladık.”

29 Mayıs tarihine kadar sürecek 13. Dünya Tüp Bebek ve Genetik Kongresi’ne 2 bine yakın hekimin katılımı bekleniyor.

Kaynak: