BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Tunceli'de PKK kaçıyor, asker kovalıyor!

Tunceli'de 80 PKK'lıyı takibe çıkan mehmetçik, 20 kişilik ayrı bir PKK grubunu da tespit etti...

Abone ol

Tunceli'nin Hozat İlçesi yakınlarında, 80 PKK'lı teröristin kış üstlenmesine çalıştığı Aliboğazı Vadisi'nde takip operasyonları devam ederken, terör örgütün geçiş güzergahı olarak kullandığı Kinzir Ormanları'nda bu kez 20 kişilik ayrı bir grup tespit edildi.

Ali Boğazı'na ulaşmaya çalışan PKK'lılar, güvenlik güçlerine karşı 7 ayrı noktada tahrip gücü yüksek C4 ve A4 plastik patlayıcı ve amonyum nitrat ile güçlendirilmiş, uzaktan kumandalı bombalar yerleştirdi.

Bahar ve yaz aylarında eylem yapmak için kırsal alana yayılan PKK'lı teröristler, kış üstlenmesi için Tunceli bölgesindeki toplanma alanı olan Aliboğazı'na ulaşmaya çalışıyor. Bu çerçevede önceki gün 80 kişilik PKK'lı grubunun etkisiz hale getirilmesi için güvenlik güçleri tarafından başlatılan geniş kapsamlı operasyon hala devam ediyor.

ASKERİ KARŞI 7 YERE TUZAK BOMBA YERLEŞTİRDİLER

Bu arada Aliboğazı Vadisi'ne ulaşmaya çalışan 20 kişiden oluşan başka bir terörist grubun Kinzir Ormanları'nda hareket halinde olduğu tespit edildi. Aliboğazı'na ulaşmada kullandıkları Kinzir Ormanları güzergahında kademeli olarak hareket eden teröristler, kendilerini takip eden güvenlik güçlerine karşı 7 ayrı yere uzaktan kumandalı tuzaklar kurduğu öğrenildi.

Bombaların tahrip gücünün çok yüksek, uzaktan kumandalı ve basma düzenekli bomba olduğu öğrenildi. Güvenlik güçleri çoğu C4, A4 plastik patlayıcı ve amonyom nitrat kullanılarak hazırlanan el yapımı bombalardan 1'ini aciliyet gerektirdiği için etkisiz hale getirdi. Kalan 6 bombanın imhası için ise Hozat Cumhuriyet Savcılığı'na bilgi verildiği ve imha çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Sarp kayalık, sığ ormanlık ve derin vadilerden oluşan Aliboğazı Vadisi, PKK'lılar için doğal sığınma alanı oluştururken, güvenlik güçlerine de özellikle kış aylarında büyük engel teşkil ediyor.

ÖZEL BİRLİKLER SEVKEDİLİYOR

Hozat 51'nci Motorlu Tugay Komutanlığı ile Tunceli Jandarma Komutanlığı'na bağlı özel eğitimli birliklerin katıldığı operasyonlarda, 80 kişilik PKK'nın etkisiz hale getirilmek için bölgedeki hakim tepelere sürekli özel eğitimli birlikler sevk ediliyor.

4 SIĞINAK VE ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT BULUNDU

Bu bölgeye başlatılan hava destekli operasyonlar kapsamında arazi araması sırasında Kinzir Ormanları Karataş Kayalıklar'ı arasında gizlenen 3 RPG-7 mühimmatı ile birlikte 4 sığınak bulundu. Sığınaklarda kış üstlenmesinde kullanılmak üzere yüzlerce kilo gıda ve yaşam malzemesi, giyim eşyası bulundu. Kayalıklar çevresinde PKK'lıların yaptığı birçok mevzi de güvenlik güçlerince kullanılmaz duruma getirildi. Sığınaklarda büyük miktarda mühimmat da bulunduğu, bu konuda daha sonra açıklama yapılacağı belirtildi.

Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından sevk ve idaresi yapılan operasyon kapsamında çok sayıda helikopter sabah saatlerinde bölgeye yeni birlikler sevk ederken, operasyon alanından sürekli patlama ve silah seslerinin yükseldiği bildiriliyor.