BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Tunceli’de askerlere ateş açan teröristlere operasyon

TUNCELİ’de, PKK’lı teröristlerin dün bir GSM şirketine ait vericiye bombalı saldırı düzenlemesinin ardından bugün bölgeye giden güvenlik güçlerine ateş açıldı. Olayda yaralanan olmazken, anında karşılık vermesiyle kısa süreli çatışma yaşandı.

Abone ol

TUNCELİ'nin Nazımiye ilçesinde bulunan Kört Mezrası’ndaki bir GSM şirketine ait vericiye PKK’lı teröristler tarafından bombalı saldırı düzenlendi. Meydana gelen patlamada bölgedeki küçükbaş hayvanlar da telef oldu. Dün bölgeye giden güvenlik güçlerine, teröristler tarafından ateş açıldı. Olayda yaralanan olmazken, güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle kısa süreli çatışma yaşandı.

Kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Tunceli Valiliği’nden olayla ilgili yapılan açıklamada, dün patlamanın meydana geldiği bölgeye olay yeri inceleme ekipleri ve bomba uzmanlarının sevk edildiği belirtilerek, şöyle denildi:

"Olay bölgesinde gerekli çalışmalarını yapan güvenlik güçlerimize terör örgütü mensuplarınca saldırı girişimi olmuş, güvenlik güçlerimizin anında karşılık vermesiyle kısa süreli çatışma yaşanmıştır. Terör örgütü mensuplarının ateş açtığı bölge ve tahmini kaçış güzergahları tank atışları ile ateş altına alınmış olup bölgede operasyonlar devam etmektedir. İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalara azim ve kararlılıkla aralıksız devam edilmektedir."